Kırşehir'de Mağazalara Yüzbinlerce Lira Ağır Para Cezası

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2018 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Mağazalara Yüzbinlerce Lira Ağır Para Cezası

Ticaret Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan denetim kapsamında Kırşehir'de çok sayıda mağazaya ağır para cezaları kesildi. Dövizdeki dalgalanmaları fırsat bilen birçok mağaza ve iş yeri sattıkları ürünlerde fahiş fiyat artışına gitti.Vatandaşlar alo 175 tüketici hattına mağazaların fırsatçılık yaparak piyasanın üzerinde fiyat artışına gittiğine dair çok sayıda şikayette bulundu.Ticaret Bakanlığının görevlendirdiği denetmenler müşteri gibi hareket ederek ; yapı market , gıda , mobilya, giyim ve beyaz eşya mağazalarını dolaşarak mağaza ve iş yerlerinin fiyat hareketlerini tek tek rapor etti.Bu süreçte fahiş fiyat artışına giden mağaza ve iş yerleri tek tek belirlendi. ÇOK SAYIDA İŞ YERİNE AĞIR PARA CEZALARI KESİLDİ Müşteri gibi hareket eden ve fiyatlarda fahiş fiyat artırımına giderek vatandaşı ve üreticiyi zor durumda bırakan çok sayıda iş yerine ağır para cezaları kesildi.Özellikle son dönemde inşaat maliyetlerindeki hızlı yükseliş yüzünden inşaat maliyetlerinin %50 artmasını ve sektörün zor duruma girmesini değerlendiren ticaret bakanlığı , yapı marketleri sıkı denetim altına aldı.Kırşehir'de birçok yapı markete yüz binlerce lira para cezası kesildi. ÜÇ KOLDA DENETİM Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  fırsatçılığın önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerin 3 koldan gerçekleştirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bu çerçevede, '6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu', 'Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği', '4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun' kapsamında denetimler gerçekleştiriliyor. Aykırılık tespit edilen uygulamalara ilişkin bu mevzuatların cezai hükümleri çerçevesinde yaptırım uygulanıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan son dönemde finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat olarak gören bazı spekülatörlerin çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları, stokçuluk vb. piyasa fiyat oluşumunu bozucu davranışlar gerçekleştirdiklerini, Bakanlık olarak gelişmeleri anlık olarak takip ederek, piyasa dengesinin bozulmasını engelleyici tedbirleri almaya devam edeceklerini açıklamıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştı."
Ticaret Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan denetim kapsamında Kırşehir'de çok sayıda mağazaya ağır para cezaları kesildi.

Dövizdeki dalgalanmaları fırsat bilen birçok mağaza ve iş yeri sattıkları ürünlerde fahiş fiyat artışına gitti.Vatandaşlar alo 175 tüketici hattına mağazaların fırsatçılık yaparak piyasanın üzerinde fiyat artışına gittiğine dair çok sayıda şikayette bulundu.Ticaret Bakanlığının görevlendirdiği denetmenler müşteri gibi hareket ederek ; yapı market , gıda , mobilya, giyim ve beyaz eşya mağazalarını dolaşarak mağaza ve iş yerlerinin fiyat hareketlerini tek tek rapor etti.Bu süreçte fahiş fiyat artışına giden mağaza ve iş yerleri tek tek belirlendi. ÇOK SAYIDA İŞ YERİNE AĞIR PARA CEZALARI KESİLDİ Müşteri gibi hareket eden ve fiyatlarda fahiş fiyat artırımına giderek vatandaşı ve üreticiyi zor durumda bırakan çok sayıda iş yerine ağır para cezaları kesildi.Özellikle son dönemde inşaat maliyetlerindeki hızlı yükseliş yüzünden inşaat maliyetlerinin %50 artmasını ve sektörün zor duruma girmesini değerlendiren ticaret bakanlığı , yapı marketleri sıkı denetim altına aldı.Kırşehir'de birçok yapı markete yüz binlerce lira para cezası kesildi. ÜÇ KOLDA DENETİM Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  fırsatçılığın önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerin 3 koldan gerçekleştirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bu çerçevede, '6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu', 'Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği', '4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun' kapsamında denetimler gerçekleştiriliyor. Aykırılık tespit edilen uygulamalara ilişkin bu mevzuatların cezai hükümleri çerçevesinde yaptırım uygulanıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan son dönemde finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat olarak gören bazı spekülatörlerin çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları, stokçuluk vb. piyasa fiyat oluşumunu bozucu davranışlar gerçekleştirdiklerini, Bakanlık olarak gelişmeleri anlık olarak takip ederek, piyasa dengesinin bozulmasını engelleyici tedbirleri almaya devam edeceklerini açıklamıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştı."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.