Kırşehir'de Termal Serada Kavun Üretimine Başlandı

EKONOMİ 26.05.2021 - 15:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Termal Serada Kavun Üretimine Başlandı

Tarım ve Jeotermal alanda pilot üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ' Temal Seralarda Kümelenme' projesi kapsamında araştırma faaliyetlerinin devam etti AR-GE serasında topraksız tarım tekniği ile galia tipi kavun üretmeye başladı.

Daha önce Termal AR-GE seralarda domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi ürünler üreterek yatırımcılara destek sunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile birlikte Kırşehir özellikle domates üretiminde Türkiye'nin önemli şehirlerinden birisi haline gelmişti.Üniversite bu kez de AR-GE serada kavun üretimine başladı ve ürün çeşitliliğini artırdı.Önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlarla birlikte Kırşehir termal tarım alanında Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden birisi haline gelecek.     Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve beraberlerindeki heyet termal sera alanında incelemelerde bulunarak gelinen son aşama hakkında Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak’tan bilgiler aldı.     Başak: “Farklı Budama ve Dikim Metotlarıyla Verimi Artırmayı Hedefliyoruz“   Ar-Ge Serasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak, belirledikleri budama ve dikim sıklığı ile galia tipi kavunda çok daha verimli ve kaliteli ürün almayı hedeflediklerini belirtti. Proje sonuçlarını başta bölgelerinde topraksız tarım yapan işletmelerle paylaşacaklarını söyleyen Başak, sürdürülebilir ve insan sağlığı için risk oluşturmayan ürünler elde etmek için çabaladıklarını kaydetti.     Rektör Karakaya : “Katma Değeri Yüksek Alternatif Ürün Elde Etme Çabasındayız“   Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ihtisaslaşma çalışmalarında yakaladıkları ivmeyi somut projelerle birlikte her zaman bir üst basamağa taşıma gayretinde olduklarını söyledi. Rektör Karakaya, Ar-Ge seramızda yürütülen topraksız tarım tekniğiyle galia tipi kavun projesi sayesinde topraksız yetiştiricilik yapılan seralar için katma değeri yüksek, alternatif ürün elde etme çabasında olduklarının altını çizdi. Amaçlarının üniversite ve şehir açısından yeni bir kalkınma hikâyesi başlatmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, sürece katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.
Tarım ve Jeotermal alanda pilot üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ' Temal Seralarda Kümelenme' projesi kapsamında araştırma faaliyetlerinin devam etti AR-GE serasında topraksız tarım tekniği ile galia tipi kavun üretmeye başladı.

Daha önce Termal AR-GE seralarda domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi ürünler üreterek yatırımcılara destek sunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile birlikte Kırşehir özellikle domates üretiminde Türkiye'nin önemli şehirlerinden birisi haline gelmişti.Üniversite bu kez de AR-GE serada kavun üretimine başladı ve ürün çeşitliliğini artırdı.Önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlarla birlikte Kırşehir termal tarım alanında Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden birisi haline gelecek.

 

 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve beraberlerindeki heyet termal sera alanında incelemelerde bulunarak gelinen son aşama hakkında Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak’tan bilgiler aldı.

 

 

Başak: “Farklı Budama ve Dikim Metotlarıyla Verimi Artırmayı Hedefliyoruz“

 

Ar-Ge Serasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak, belirledikleri budama ve dikim sıklığı ile galia tipi kavunda çok daha verimli ve kaliteli ürün almayı hedeflediklerini belirtti. Proje sonuçlarını başta bölgelerinde topraksız tarım yapan işletmelerle paylaşacaklarını söyleyen Başak, sürdürülebilir ve insan sağlığı için risk oluşturmayan ürünler elde etmek için çabaladıklarını kaydetti.

 

 

Rektör Karakaya : “Katma Değeri Yüksek Alternatif Ürün Elde Etme Çabasındayız“

 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ihtisaslaşma çalışmalarında yakaladıkları ivmeyi somut projelerle birlikte her zaman bir üst basamağa taşıma gayretinde olduklarını söyledi. Rektör Karakaya, Ar-Ge seramızda yürütülen topraksız tarım tekniğiyle galia tipi kavun projesi sayesinde topraksız yetiştiricilik yapılan seralar için katma değeri yüksek, alternatif ürün elde etme çabasında olduklarının altını çizdi. Amaçlarının üniversite ve şehir açısından yeni bir kalkınma hikâyesi başlatmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, sürece katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.