Kırşehir'de Yeni Bir Biyogaz Tesis Projesi Daha

TEKNOLOJİ 12.07.2020 - 23:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yeni Bir Biyogaz Tesis Projesi Daha

Kırşehir'de son dönemde artan biyogaz tesisi projelerine bir yenisi daha eklendi.

Akyurt Elektrik San. ve Tic. A.Ş. Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Özbağ Beldesi, Erevik Mahallesi’nde bulunan kendi tapulu arazisi üzerinde, 1,56 MW kapasiteli Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Tesisi kurmayı planlıyor. 33 milyon lirayı aşan bir bedelle hayata geçirilmesi öngörülen projede bölgedeki atıkların nihai bertarafı sağlanırken, ayrıca geri dönüştürülebilir enerji kaynağı olan biyogazdan enerji üretilecek. Ağırlıklı büyükbaş hayvan dışkılarının ve yukarıda belirtilen diğer organik atıkların anaerobik çürütülmesi sonucunda biyogaz elde edilecek. Elde edilen biyogaz kojenerasyon tesisinde ısı ve elektrik enerjisine dönüştürülecek. Isı tesisin iç tüketiminde kullanılacak.      TESİSTE GÜNDE 95 TON ATIK İŞLENECEK Tesiste her gün toplam 95 ton atık ve 3 ton geri çevrim suyu işlenecek ve günde ortalama 24 saat çalışarak elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektriğin tamamı enterkonnekte şebekeye verilecek. Tesis yan çıktılar olarak fermente katı ve sıvı ürün ile birlikte atık ısı da üretecek. Bu atık ısı ihtiyaca göre sıcak su veya buhar olarak kullanılabilecek.   
Kırşehir'de son dönemde artan biyogaz tesisi projelerine bir yenisi daha eklendi.

Akyurt Elektrik San. ve Tic. A.Ş. Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Özbağ Beldesi, Erevik Mahallesi’nde bulunan kendi tapulu arazisi üzerinde, 1,56 MW kapasiteli Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Tesisi kurmayı planlıyor. 33 milyon lirayı aşan bir bedelle hayata geçirilmesi öngörülen projede bölgedeki atıkların nihai bertarafı sağlanırken, ayrıca geri dönüştürülebilir enerji kaynağı olan biyogazdan enerji üretilecek. Ağırlıklı büyükbaş hayvan dışkılarının ve yukarıda belirtilen diğer organik atıkların anaerobik çürütülmesi sonucunda biyogaz elde edilecek. Elde edilen biyogaz kojenerasyon tesisinde ısı ve elektrik enerjisine dönüştürülecek. Isı tesisin iç tüketiminde kullanılacak. 

 

 

TESİSTE GÜNDE 95 TON ATIK İŞLENECEK

Tesiste her gün toplam 95 ton atık ve 3 ton geri çevrim suyu işlenecek ve günde ortalama 24 saat çalışarak elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektriğin tamamı enterkonnekte şebekeye verilecek. Tesis yan çıktılar olarak fermente katı ve sıvı ürün ile birlikte atık ısı da üretecek. Bu atık ısı ihtiyaca göre sıcak su veya buhar olarak kullanılabilecek. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.