Kırşehir'e 10 Yeni Solunum Cihazı Gönderildi.

SAĞLIK 24.08.2020 - 10:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e 10 Yeni Solunum Cihazı Gönderildi.

Son dönemde vaka sayısı artan Kırşehir'eyerli üretim olan 10 yeni solunum cihazı gönderildi.

Vaka sayılarında hızlı artışın yaşandığı Kırşehir'de tedavi gören hastalar için yerli üretim olan 10 adet yeni solunum cihazı gönderildi.     T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 10 adet 100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmaya başlandı.      Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor.   
Son dönemde vaka sayısı artan Kırşehir'eyerli üretim olan 10 yeni solunum cihazı gönderildi.

Vaka sayılarında hızlı artışın yaşandığı Kırşehir'de tedavi gören hastalar için yerli üretim olan 10 adet yeni solunum cihazı gönderildi.

 

 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 10 adet 100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmaya başlandı. 

 

 

Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.