Kırşehir Hamidiye Camisine Yerli ve Yabancı Turist Akını

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2019 - 20:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Hamidiye Camisine Yerli ve Yabancı Turist Akını

2 yıl önce Azerbaycanlı bir mimar tarafından Bakara Suresinin 22. ayetinden esinlenerek tasarlanan ve tamamlanan Hamidiye Camii , yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor. Kırşehir'de,Sultan Abdülhamid'in bağışı ile yaptırılan mescidin yerine inşa edilen ve doğa figürlü iç süslemeleriyle dikkati çeken Mehmet Mermer Hamidiye Camisi’ne olan ilgi yerli ve yabancı turistlerce her geçen gün artıyor. Duvarları kavak ağaçları ve çiçeklerle, kıblegahı şelale, tavanı gökyüzü figürüyle resmedilen, minberi ve etrafı çitle çevrili, zemininde çimen ve toprak görünümlü halıyla kaplı yedigen şekilli camide namaz kılanlar, hem doğayla iç içe ibadet etme hissine kapılıyor hem de gördükleri manzaraları fotoğraflıyor. ENDONEZYA VE MALEZYALI TURİSTLERİN HAYRAN KALIYOR Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ''Turizm Atağı'' projesi kapsamında Kırşehir'e gelen Endonezyalı ve Malezyalı turistler şehir turunun ardından Haberlerden ve Sosyal medyadan gördükleri Hamidiye Camisini ziyaret ediyorlar.Camiye hayran kalan turistler bol bol resim çekiyorlar. KIRŞEHİR'E BAYILDIM İstanbul’dan 18 kişilik kafile grubuyla gelen ve daha önce böyle bir eser ile karşılaşmadığını söyleyen Sanem Tuluay, “Kırşehir’e bayıldım. Zaten gizli bir hazine olduğunu türkülerle hissediyorduk ama görünce, tanıyınca burada hissedince eksik kalmış bir gezi olarak hissettik .Tarihi camileri bir tarafa bırakırsak yeni yapılan camilerin en kalbime dokunanlardan bir tanesi oldu. Camiinin içine girince bir ferahlık hissettim. Sanki cennet bahçesine giriyormuşum gibi hissettim” ifadelerine yer verdi. Turist Zeki Şahin ise şunları söyledi: “Camii’den ziyade değerlerimizi televizyon kanallarında çok yayınlanmalı ve dizi yapılmalı. Televizyonlarda bize uzak doğu’yu gösteriyorlar, buzları anlatıyorlar ama kendi değerlerimizden haberimiz yok .Çok programlar yapılmalı. Çok büyük bir eksiklik."

2 yıl önce Azerbaycanlı bir mimar tarafından Bakara Suresinin 22. ayetinden esinlenerek tasarlanan ve tamamlanan Hamidiye Camii , yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor.

Kırşehir'de,Sultan Abdülhamid'in bağışı ile yaptırılan mescidin yerine inşa edilen ve doğa figürlü iç süslemeleriyle dikkati çeken Mehmet Mermer Hamidiye Camisi’ne olan ilgi yerli ve yabancı turistlerce her geçen gün artıyor.

Duvarları kavak ağaçları ve çiçeklerle, kıblegahı şelale, tavanı gökyüzü figürüyle resmedilen, minberi ve etrafı çitle çevrili, zemininde çimen ve toprak görünümlü halıyla kaplı yedigen şekilli camide namaz kılanlar, hem doğayla iç içe ibadet etme hissine kapılıyor hem de gördükleri manzaraları fotoğraflıyor.

ENDONEZYA VE MALEZYALI TURİSTLERİN HAYRAN KALIYOR

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ''Turizm Atağı'' projesi kapsamında Kırşehir'e gelen Endonezyalı ve Malezyalı turistler şehir turunun ardından Haberlerden ve Sosyal medyadan gördükleri Hamidiye Camisini ziyaret ediyorlar.Camiye hayran kalan turistler bol bol resim çekiyorlar.

KIRŞEHİR'E BAYILDIM

İstanbul’dan 18 kişilik kafile grubuyla gelen ve daha önce böyle bir eser ile karşılaşmadığını söyleyen Sanem Tuluay, “Kırşehir’e bayıldım. Zaten gizli bir hazine olduğunu türkülerle hissediyorduk ama görünce, tanıyınca burada hissedince eksik kalmış bir gezi olarak hissettik .Tarihi camileri bir tarafa bırakırsak yeni yapılan camilerin en kalbime dokunanlardan bir tanesi oldu. Camiinin içine girince bir ferahlık hissettim. Sanki cennet bahçesine giriyormuşum gibi hissettim” ifadelerine yer verdi.

Turist Zeki Şahin ise şunları söyledi: “Camii’den ziyade değerlerimizi televizyon kanallarında çok yayınlanmalı ve dizi yapılmalı. Televizyonlarda bize uzak doğu’yu gösteriyorlar, buzları anlatıyorlar ama kendi değerlerimizden haberimiz yok .Çok programlar yapılmalı. Çok büyük bir eksiklik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.