Kırşehir'i Işık Tarlasına Çevirdiler

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2019 - 11:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'i Işık Tarlasına Çevirdiler

Kırşehir'de Yaşar Bahçeci döneminde yapılan ''Ulaşım Master Planı'' çerçevesinde 30 milyona malolan sinyalizasyon sistemi şehri trafik lambası tarlasına çevirdi. 150 bin nüfuslu Kırşehir'de geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan ''Ulaşım Master Planı'' ile birlikte üst yapı , park sistemi ve toplu ulaşımda ciddi değişikliklere gidilmişti.Uzun süre vatandaşın şikayet ettiği alt yapı çalışmalarının ardından tartışmalı şekilde pazarlık usulü ile Özbek İnşaat'a verilen üst yapı çalışmaları neticesinde park sistemi değiştirilerek ''EDS'' ye uygun hale getirilmişti.Proje ile toplu ulaşımda da yeni bir döneme girilmişti.Bununla birlikte şehirde kavşak noktalarının dışında birçok noktaya trafik ışığı yerleştirilmişti.Yeni sinyalizasyon sistemi Türk Telekom tarafından yaklaşık 30 Milyon TL'ye yapılmıştı. ''ŞEHİR TRAFİK LAMBASI TARLASINA ÇEVİRDİLER'' Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşların bu durumdan pek de memnun olmadığı ortaya çıktı.Bazı vatandaşlar Kırşehir gibi küçük bir şehirde bu kadar trafik ışığının gereksiz olduğunu belirtirken bazıları ise bu durumun trafiği daha da işlevsiz hale getirdiğini ve trafiğin gereksiz yere şehir içinde bekletildiğini belirtiyor.Bir vatandaş ise daha önce başına gelen bir olayı anlattı ; ''Kültür merkezi önünde bulunan ve yayalar için yapılan trafik ışığı araçlar için kırmızı yanıyordu. Ancak ne geçen ne de bekleyen bir yaya vardı.Ben de ''yaya olmadığı durumlarda yaya ışığında beklenmez diye biliyordum ve beklemeden geçtim.Arkadan gelen trafik polisi beni durdurdu ve işlem yapmaya kalktı.Yaya olmadığı durumlarda bu ışıkların araçları bekletmesi çok saçma.Sırf bir yerlere para harcayalım ve Ulaşım Master Planı yapalım diye Kırşehir'i Işık Tarlasına Çevirdiler.'' SİNOP ŞEHİR MERKEZİNDE TRAFİK IŞIĞI BULUNMUYOR Kırşehir'de yaşanan bu durumun diğer şehirlerde de yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili araştırma yaptık.Özellikle yurt dışında Kırşehir gibi küçük ölçekli şehirlerde sinyalizasyon kullanılmıyor.Bu durum trafiği daha akıcı hale getirirken ışıkların olmadığı noktalarda araçlar daha dikkatli hareket ediyor. Türkiye'de ise trafik ışıklarının bulunmadığı yer ; Sinop...Sinop şehir merkezinde, İl Trafik Komisyonunca 21 yıl önce alınan kararla ulaşımda aksamalara neden olduğu gerekçesiyle trafik sinyalizasyon lambaları kaldırıldı. Böylece Sinop’ta, araç sürücülerinin geçişlerde birbirlerine ve yaylara öncelik tanıması ile kaza oranları da yok denecek seviyelere geriledi.

Kırşehir'de Yaşar Bahçeci döneminde yapılan ''Ulaşım Master Planı'' çerçevesinde 30 milyona malolan sinyalizasyon sistemi şehri trafik lambası tarlasına çevirdi.

150 bin nüfuslu Kırşehir'de geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan ''Ulaşım Master Planı'' ile birlikte üst yapı , park sistemi ve toplu ulaşımda ciddi değişikliklere gidilmişti.Uzun süre vatandaşın şikayet ettiği alt yapı çalışmalarının ardından tartışmalı şekilde pazarlık usulü ile Özbek İnşaat'a verilen üst yapı çalışmaları neticesinde park sistemi değiştirilerek ''EDS'' ye uygun hale getirilmişti.Proje ile toplu ulaşımda da yeni bir döneme girilmişti.Bununla birlikte şehirde kavşak noktalarının dışında birçok noktaya trafik ışığı yerleştirilmişti.Yeni sinyalizasyon sistemi Türk Telekom tarafından yaklaşık 30 Milyon TL'ye yapılmıştı.

''ŞEHİR TRAFİK LAMBASI TARLASINA ÇEVİRDİLER''

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşların bu durumdan pek de memnun olmadığı ortaya çıktı.Bazı vatandaşlar Kırşehir gibi küçük bir şehirde bu kadar trafik ışığının gereksiz olduğunu belirtirken bazıları ise bu durumun trafiği daha da işlevsiz hale getirdiğini ve trafiğin gereksiz yere şehir içinde bekletildiğini belirtiyor.Bir vatandaş ise daha önce başına gelen bir olayı anlattı ; ''Kültür merkezi önünde bulunan ve yayalar için yapılan trafik ışığı araçlar için kırmızı yanıyordu. Ancak ne geçen ne de bekleyen bir yaya vardı.Ben de ''yaya olmadığı durumlarda yaya ışığında beklenmez diye biliyordum ve beklemeden geçtim.Arkadan gelen trafik polisi beni durdurdu ve işlem yapmaya kalktı.Yaya olmadığı durumlarda bu ışıkların araçları bekletmesi çok saçma.Sırf bir yerlere para harcayalım ve Ulaşım Master Planı yapalım diye Kırşehir'i Işık Tarlasına Çevirdiler.''

SİNOP ŞEHİR MERKEZİNDE TRAFİK IŞIĞI BULUNMUYOR

Kırşehir'de yaşanan bu durumun diğer şehirlerde de yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili araştırma yaptık.Özellikle yurt dışında Kırşehir gibi küçük ölçekli şehirlerde sinyalizasyon kullanılmıyor.Bu durum trafiği daha akıcı hale getirirken ışıkların olmadığı noktalarda araçlar daha dikkatli hareket ediyor.

Türkiye'de ise trafik ışıklarının bulunmadığı yer ; Sinop...Sinop şehir merkezinde, İl Trafik Komisyonunca 21 yıl önce alınan kararla ulaşımda aksamalara neden olduğu gerekçesiyle trafik sinyalizasyon lambaları kaldırıldı. Böylece Sinop’ta, araç sürücülerinin geçişlerde birbirlerine ve yaylara öncelik tanıması ile kaza oranları da yok denecek seviyelere geriledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.