Kırşehir'in Acil İhtiyacı Var !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2020 - 21:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Acil İhtiyacı Var !

Kırşehir'in en problemlerinden olan sağlık alanındaki sıkıntılar giderek büyüyor.Uzman doktorların bir bir ayrılmasıyla birlikte sağlık hizmeti ihtiyacı da giderek artıyor.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan konuyu meclis gündemine taşıyarak ,Sağlık Bakanından Kırşehir'e yeni bir hastane yapılmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde gazetemiz tarafından gündeme getirilen 5 Uzman doktorun hastaneden kendi talepleriyle ayrılması durumu ile birlikte Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık hizmeti krizi de büyümeye başladı.Daha önce hastanedeki doktor yetersizliği nedeniyle , Kırşehir'e yeni uzman doktor atanması talebini Türkiye Büyük Millet Meclisinde defalarca yineleyen Metin İlhan krizin iyice büyümesiyle birlikte bu kez hastane talebini gündeme getirdi. ''KIRŞEHİR'İN ACİL OLARAK YENİ VE DONANIMLI BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR'' Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alan Metin İlhan ,'' Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı Ocak dönemi isteğe bağlı, iller arası yer değiştirme sonuçlarına göre Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden maalesef 5 doktorumuz daha ayrılmıştır. Kırşehirliler Bakanlıktan yeni uzman doktor ataması beklerken mevcut doktor sayısındaki azalma yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren hastaneyi ve büyük fedakârlıkla çalışan sağlık emekçilerini de zor durumda bırakmaktadır. Kırşehir'in acil olarak, boş duran eski hastanesinin yerine donanımlı bir hastaneye ihtiyacı vardır. Bu konuda Sayın Bakandan Kırşehirliler adına rica ediyorum, lütfen, biraz önce gerçekten de çok elzem bir ihtiyaç olan yeni hastane konusunu çözün. Zira, vatandaş sabah karanlıkta hastane önünde beklemekten ve tedavi için il dışına gitmekten bıktı.'' ifadelerine yer verdi.

Kırşehir'in en problemlerinden olan sağlık alanındaki sıkıntılar giderek büyüyor.Uzman doktorların bir bir ayrılmasıyla birlikte sağlık hizmeti ihtiyacı da giderek artıyor.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan konuyu meclis gündemine taşıyarak ,Sağlık Bakanından Kırşehir'e yeni bir hastane yapılmasını talep etti.

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz tarafından gündeme getirilen 5 Uzman doktorun hastaneden kendi talepleriyle ayrılması durumu ile birlikte Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık hizmeti krizi de büyümeye başladı.Daha önce hastanedeki doktor yetersizliği nedeniyle , Kırşehir'e yeni uzman doktor atanması talebini Türkiye Büyük Millet Meclisinde defalarca yineleyen Metin İlhan krizin iyice büyümesiyle birlikte bu kez hastane talebini gündeme getirdi.

''KIRŞEHİR'İN ACİL OLARAK YENİ VE DONANIMLI BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR''

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alan Metin İlhan ,'' Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı Ocak dönemi isteğe bağlı, iller arası yer değiştirme sonuçlarına göre Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden maalesef 5 doktorumuz daha ayrılmıştır. Kırşehirliler Bakanlıktan yeni uzman doktor ataması beklerken mevcut doktor sayısındaki azalma yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren hastaneyi ve büyük fedakârlıkla çalışan sağlık emekçilerini de zor durumda bırakmaktadır. Kırşehir'in acil olarak, boş duran eski hastanesinin yerine donanımlı bir hastaneye ihtiyacı vardır. Bu konuda Sayın Bakandan Kırşehirliler adına rica ediyorum, lütfen, biraz önce gerçekten de çok elzem bir ihtiyaç olan yeni hastane konusunu çözün. Zira, vatandaş sabah karanlıkta hastane önünde beklemekten ve tedavi için il dışına gitmekten bıktı.'' ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.