Kırşehir'in Şifalı Suyuna İlgi Her Geçen Gün Artıyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.02.2019 - 10:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Şifalı Suyuna İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Türkiye'nin en çok mineral barındıran termal suyuna sahip olan Kırşehir'de her yıl gelen ziyaretçiler de önemli bir artış sağlandı. Daha önce yapılan araştırmalarda içeriğinde bulunan %68 mineral oranıyla diğer termal sulardan daha zengin bir yapıya sahip olan ve birçok hastalığın tedavisinde de alternatif olarak yararlanılan Kırşehir Termal Suyu aynı zamanda içilebiliyor. Kentin termal zenginliğinin, Kapadokya ve Erciyes turlarına dahil edilebilmesi ve bu potansiyelin daha çok kişi tarafından keşfedilmesi için tur operatörleriyle görüşmeler devam ediyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile büyük otellerin yöneticileri, düzenledikleri farklı toplantılar ve gezilerle kentin jeotermal özelliklerini tur operatörlerine tanıtıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Kırşehir'deki çoğunluğu termal özellikli olan otellerde 1290'ı yabancı 69 bin 68 kişi konakladı. Ağırlıklı olarak Terme bölgesinde bulunan termal oteller, yüzde 70'in üzerinde doluluk oranıyla geçen yılı tamamladı. Kent merkezindeki otellerde 15 günlük yarı yıl tatilinde de 6 bin 784 turist termal kaplıca suyundan faydalandı. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, jeotermal potansiyel bakımından dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sırada bulunduğunu, Kırşehir'in de önemli bir kaynağa sahip olduğunu söyledi. Kırşehir'in bu değerini geliştirmek ve daha çok kişinin keşfetmesini sağlamak amacıyla farklı projeler uyguladıklarını dile getiren Bahçeci, şöyle devam etti: "Bu süreçte termal suyla ısınan tenis kortları, jeotermal konut ısıtmaları projelerini hayata geçirdik. Termal Şelale Parkı'nı açtık. Üniversitemizin kampüsünde bitmek üzere olan termal suyun kullanılacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi var. Özel ve nitelikli bir proje olacak Termal Aquapark projesini hazırlıyoruz. Termal hamam projemiz var. Termal kerpiç butik oteller projemizi hayata geçireceğiz. Şehir merkezinde bulunan Kazankaya bölgesinde, otantik ve içinde termal su olan kerpiç evler tedavi ve turizm amaçlı kullanılabilecek. Bu termal yatırımların hayata geçmesiyle Kırşehir, daha fazla yerli ve yabancı turist alan bir şehir olacak." Kırşehir'in turizm destinasyonu açısından Kapadokya ve Erciyes'e yakınlığı nedeniyle önemli avantajlara sahip olduğuna işaret eden Bahçeci, "Kırşehir turizm destinasyonu açısından da son derece önemli ve ilgi çeken bir noktada. Yanı başımızda Kapadokya var, Kapadokya'ya gelen turistler, buraya Kırşehir'e de uğrayacaklardır, turlara da dahil edeceklerdir." diye konuştu.

Türkiye'nin en çok mineral barındıran termal suyuna sahip olan Kırşehir'de her yıl gelen ziyaretçiler de önemli bir artış sağlandı.

Daha önce yapılan araştırmalarda içeriğinde bulunan %68 mineral oranıyla diğer termal sulardan daha zengin bir yapıya sahip olan ve birçok hastalığın tedavisinde de alternatif olarak yararlanılan Kırşehir Termal Suyu aynı zamanda içilebiliyor.

Kentin termal zenginliğinin, Kapadokya ve Erciyes turlarına dahil edilebilmesi ve bu potansiyelin daha çok kişi tarafından keşfedilmesi için tur operatörleriyle görüşmeler devam ediyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile büyük otellerin yöneticileri, düzenledikleri farklı toplantılar ve gezilerle kentin jeotermal özelliklerini tur operatörlerine tanıtıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Kırşehir'deki çoğunluğu termal özellikli olan otellerde 1290'ı yabancı 69 bin 68 kişi konakladı. Ağırlıklı olarak Terme bölgesinde bulunan termal oteller, yüzde 70'in üzerinde doluluk oranıyla geçen yılı tamamladı. Kent merkezindeki otellerde 15 günlük yarı yıl tatilinde de 6 bin 784 turist termal kaplıca suyundan faydalandı.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, jeotermal potansiyel bakımından dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sırada bulunduğunu, Kırşehir'in de önemli bir kaynağa sahip olduğunu söyledi.

Kırşehir'in bu değerini geliştirmek ve daha çok kişinin keşfetmesini sağlamak amacıyla farklı projeler uyguladıklarını dile getiren Bahçeci, şöyle devam etti:

"Bu süreçte termal suyla ısınan tenis kortları, jeotermal konut ısıtmaları projelerini hayata geçirdik. Termal Şelale Parkı'nı açtık. Üniversitemizin kampüsünde bitmek üzere olan termal suyun kullanılacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi var. Özel ve nitelikli bir proje olacak Termal Aquapark projesini hazırlıyoruz. Termal hamam projemiz var. Termal kerpiç butik oteller projemizi hayata geçireceğiz. Şehir merkezinde bulunan Kazankaya bölgesinde, otantik ve içinde termal su olan kerpiç evler tedavi ve turizm amaçlı kullanılabilecek. Bu termal yatırımların hayata geçmesiyle Kırşehir, daha fazla yerli ve yabancı turist alan bir şehir olacak."

Kırşehir'in turizm destinasyonu açısından Kapadokya ve Erciyes'e yakınlığı nedeniyle önemli avantajlara sahip olduğuna işaret eden Bahçeci, "Kırşehir turizm destinasyonu açısından da son derece önemli ve ilgi çeken bir noktada. Yanı başımızda Kapadokya var, Kapadokya'ya gelen turistler, buraya Kırşehir'e de uğrayacaklardır, turlara da dahil edeceklerdir." diye konuştu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.