Kırşehir'in Yeni Bir Valisi Daha Oldu !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2016 - 10:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Yeni Bir Valisi Daha Oldu !

İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. 26 il valisi de kendi içerisinde yer değiştirdi. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Valiliği'ne atanırken onun yerine  İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban Bilecik Valiliği'ne atandı.Yine Denizli Valisi Denizli Valisi Şükrü Kocatepe merkeze alınırken yerine Erzurumu Valisi Ahmet Altıparmak getirildi.Yeni Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Denizli Valisi Ahmet Altıparmak Kırşehirliler olarak bizleri gururlandırdı.Kırşehir Haber Türk ailesi olarak yeni Valilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz. AHMET ALTIPARMAK KİMDİR ? Kırşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Bir yıl  yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim için İngiltere’nin Brighton ve Southampton şehirlerinde bulundu. Sırasıyla Konya Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli ilçelerinde vekaleten, Kastamonu Bozkurt, Denizli Baklan, Malatya Arguvan ve Şanlı Urfa Suruç ilçelerinde asaleten kaymakamlık görevlerinde bulundu. 1997 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. 1999 yılında aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığına atandı. 2001 yılında Bakanlıktan izin alarak 6 ay süreyle Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışman (sözleşmeli) olarak görev yaptı. Kasım 2002 tarihinde atandığı  Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevi, Kasım 2004 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğüne atanmasıyla sona erdi. 2008 / 2010 tarihinde Muğla Valiliği , 2010/2013 tarihinde de Antalya Valiliği ve 09.05.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun 2013/4699 Sayılı  Kararnamesi ile Erzurum Valiliğine atandı. SÜLEYMAN ELBAN KİMDİR ? 06.06.1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlk öğrenimini Almanya ve Kırşehir’de, orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Samsun Yakakent ve Elazığ Karakoçan kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı. Halen daire başkanı olarak görev yapmaktadır. 2003 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli idarelerle ilgili konuda yapılmış bir yüksek lisans ve 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu yüksek lisans çalışması bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. 26 il valisi de kendi içerisinde yer değiştirdi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Valiliği'ne atanırken onun yerine  İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban Bilecik Valiliği'ne atandı.Yine Denizli Valisi Denizli Valisi Şükrü Kocatepe merkeze alınırken yerine Erzurumu Valisi Ahmet Altıparmak getirildi.Yeni Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Denizli Valisi Ahmet Altıparmak Kırşehirliler olarak bizleri gururlandırdı.Kırşehir Haber Türk ailesi olarak yeni Valilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz. AHMET ALTIPARMAK KİMDİR ?

Kırşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Bir yıl  yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim için İngiltere’nin Brighton ve Southampton şehirlerinde bulundu. Sırasıyla Konya Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli ilçelerinde vekaleten, Kastamonu Bozkurt, Denizli Baklan, Malatya Arguvan ve Şanlı Urfa Suruç ilçelerinde asaleten kaymakamlık görevlerinde bulundu. 1997 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. 1999 yılında aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığına atandı. 2001 yılında Bakanlıktan izin alarak 6 ay süreyle Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışman (sözleşmeli) olarak görev yaptı. Kasım 2002 tarihinde atandığı  Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevi, Kasım 2004 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğüne atanmasıyla sona erdi. 2008 / 2010 tarihinde Muğla Valiliği , 2010/2013 tarihinde de Antalya Valiliği ve 09.05.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun 2013/4699 Sayılı  Kararnamesi ile Erzurum Valiliğine atandı. SÜLEYMAN ELBAN KİMDİR ?

06.06.1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlk öğrenimini Almanya ve Kırşehir’de, orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Samsun Yakakent ve Elazığ Karakoçan kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı. Halen daire başkanı olarak görev yapmaktadır. 2003 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli idarelerle ilgili konuda yapılmış bir yüksek lisans ve 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu yüksek lisans çalışması bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.