Kırşehir IPARD Programına Dahil Edildi

EKONOMİ 29.04.2023 - 11:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir IPARD Programına Dahil Edildi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, IPARD programını 81 ilde yaygınlaştıracaklarını açıklamıştı.Kırşehir'in IPARD programına dahil edildiği bildirildi.

Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere tarımsal destek vermek amacıyla açılmış olan IPARD Programı’nın kapsamına giremeyen illerde bu programa dahil edileceği açıklanmıştı.Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, IPARD'ın 81 ilde yaygınlaştırılacağını belirtmişti.   Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 39 ille birlikte Kırşehir'in de IPARD programına dahil edildiğini açıkladı.Program kapsamında besi, damızlık ve süt üretimi için  Avrupa Birliği standartlarında tesis yapılması ve istenen şartların yerine getirilmesi halinde Avrupa Birliği'nden hibe alınabilecek.   Söz konusu program ile ilgili ilk etapta Kırşehir Valiliği bünyesinde irtibat büroları oluşturulacağı bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, IPARD programını 81 ilde yaygınlaştıracaklarını açıklamıştı.Kırşehir'in IPARD programına dahil edildiği bildirildi.

Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere tarımsal destek vermek amacıyla açılmış olan IPARD Programı’nın kapsamına giremeyen illerde bu programa dahil edileceği açıklanmıştı.Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, IPARD'ın 81 ilde yaygınlaştırılacağını belirtmişti.

 

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 39 ille birlikte Kırşehir'in de IPARD programına dahil edildiğini açıkladı.Program kapsamında besi, damızlık ve süt üretimi için  Avrupa Birliği standartlarında tesis yapılması ve istenen şartların yerine getirilmesi halinde Avrupa Birliği'nden hibe alınabilecek.

 

Söz konusu program ile ilgili ilk etapta Kırşehir Valiliği bünyesinde irtibat büroları oluşturulacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.