Kırşehir'de Ahilik Haftasının İlk Günü Böyle Geçti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2019 - 21:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ahilik Haftasının İlk Günü Böyle Geçti

Ahiliğin merkezi olan Kırşehir'de Ahilik Haftası etkinliklerinin 32.'si resmi törenin ardından coşkulu şekilde başladı. Kırşehir protokolü ve esnaf temsilcileri tören öncesi Ahi Evran Veli'nin türbesini ziyaret ederek dua okudu. Ardından Askerlik şubesi önünden başlayarak , Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında Türk Dünyasını temsil eden bayraklar o ülkeye ait yöresel kıyafetli gençler tarafından taşındı. Mehter takımının marşları eşliğinde yapılan yürüyüşte Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve esnaf temsilcileri katıldı. Cacabey Meydanında kurulan ''Ahiler Çarşısında'' Türkiye'nin dört bir yanından gelen esnaflar ürünlerini Kırşehirli vatandaşlarla buluşturdu. Tarihi uzun çarşıda ise Kırşehir Alışveriş Festivalinin açılışı gerçekleştirildi.Festival kapsamında esnaflar ürünlerinde indirime gitti. Ayrıca yine Cacabey Meydanında 4.'sü düzenlenen Kırşehir Kitap günleri ile birçok yayın evi ve yazar okuyucuları ile buluştu. Anıt Meydanında vatandaşlara Ahi Pilavı ve şerbet ikram edildi. Neşet Ertaş Kültür Merkezinde Anadolu Fotoğraf Sergisi ile Kadın Girişimciler ve Kooperatifçilik etkinliği düzenlendi.Düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Ahilik Haftası Kutlamalarının ilk günü Cacabey Meydanında, Yunus Deveci konseri , Selçuklu kıyafetleri defilesi ve Yusuf Güney Konseri ile devam etti. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ahiliğin merkezi olan Kırşehir'de Ahilik Haftası etkinliklerinin 32.'si resmi törenin ardından coşkulu şekilde başladı.

Kırşehir protokolü ve esnaf temsilcileri tören öncesi Ahi Evran Veli'nin türbesini ziyaret ederek dua okudu.

Ardından Askerlik şubesi önünden başlayarak , Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüş sırasında Türk Dünyasını temsil eden bayraklar o ülkeye ait yöresel kıyafetli gençler tarafından taşındı.

Mehter takımının marşları eşliğinde yapılan yürüyüşte Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve esnaf temsilcileri katıldı.

Cacabey Meydanında kurulan ''Ahiler Çarşısında'' Türkiye'nin dört bir yanından gelen esnaflar ürünlerini Kırşehirli vatandaşlarla buluşturdu.

Tarihi uzun çarşıda ise Kırşehir Alışveriş Festivalinin açılışı gerçekleştirildi.Festival kapsamında esnaflar ürünlerinde indirime gitti.

Ayrıca yine Cacabey Meydanında 4.'sü düzenlenen Kırşehir Kitap günleri ile birçok yayın evi ve yazar okuyucuları ile buluştu.

Anıt Meydanında vatandaşlara Ahi Pilavı ve şerbet ikram edildi.

Neşet Ertaş Kültür Merkezinde Anadolu Fotoğraf Sergisi ile Kadın Girişimciler ve Kooperatifçilik etkinliği düzenlendi.Düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Ahilik Haftası Kutlamalarının ilk günü Cacabey Meydanında, Yunus Deveci konseri , Selçuklu kıyafetleri defilesi ve Yusuf Güney Konseri ile devam etti.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.