Kırşehir'de Ekmek 49 Kuruşa Düştü

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2020 - 12:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ekmek 49 Kuruşa Düştü

Ekmek fiyatlarının 59 kuruşa düşmesiyle gündeme gelen Kırşehir'de ekmek fiyatları dip yaptı.Ulusal market zincirleriyle rekabete giren yerel marketler ekmek fiyatını 49 kuruşa çekti. Türkiye'de birçok ilde ekmek fiyat zamları konuşulurken Kırşehir'de ise tam tersi bir durum söz konusuç.Geçtiğimiz haftalarda ekmek fiyatının 59 kuruşa indiği Kırşehir'de bu durum Türkiye gündemine düşmüştü.Türkiye fırıncılar odası başkanı indirime tepki göstererek , '' Ekmeğin fiyatından aşağı satılması yasal değil. Ekmeğin bir maliyet unsuru var. Türk Ticaret Kanunu kapsamında hiçbir ürün maliyetinin altında satılamaz. Eğer bu türlü satış yapılıyorsa rekabet amaçlıdır, bunun incelenmesi gerekir. Uzun soluklu olması mümkün değildir. Çünkü ekmeğin girdilerindeki maliyet bellidir. Siz 59 kuruşa satmaya kalkarsanız, bu sağlıklı ve uzun olmaz. Eğer çok ısrarcı olursanız ekmeğin kalitesini yok edersiniz.” açıklamasında bulunmuştu. KIRŞEHİR'DE EKMEK 49 KURUŞA DÜŞTÜ 59 kuruşluk indirimin ardından ekmek fiyatları 75 kuruşa yükseldi ancak ulusal market zincirleri ekmek fiyatlarını tekrar 59 kuruşa çekince , rekabete giren yerel market zincirleri de ekmek fiyatlarını bu kez 49 kuruşa çekti.İndirime giden Market işletmecisi , "Vatandaş bu durumdan oldukça memnun. Fırıncıların kendi aralarında yaptığı rekabetten dolayı ulusal mağazalara 59 kuruştan teklif edip, onlara ekmek satmalarından dolayı başladı bu durum. Biz de yerel işletmeci olarak buna karşı geldik. Biz de dedik ki bunlara nispet olsun, fiyat olarak 49 kuruş yazdık, gayet de güzel oldu. Halk bizden yana. Bazı yerlerde belirsizlik olabilir. Bazıları 75 kuruş, 1 TL, 1,25 TL yazmış olabilir. Onların fırınları ona göre destek vermiş. Bizim aldığımız fırınlar da bize destek veriyor. Onlar küçük esnafla uğraşıyorlar. Küçük esnafı bitirmeye çalışıyorlar. Bunu kimse inkar edemez artık" dedi.

Ekmek fiyatlarının 59 kuruşa düşmesiyle gündeme gelen Kırşehir'de ekmek fiyatları dip yaptı.Ulusal market zincirleriyle rekabete giren yerel marketler ekmek fiyatını 49 kuruşa çekti.

Türkiye'de birçok ilde ekmek fiyat zamları konuşulurken Kırşehir'de ise tam tersi bir durum söz konusuç.Geçtiğimiz haftalarda ekmek fiyatının 59 kuruşa indiği Kırşehir'de bu durum Türkiye gündemine düşmüştü.Türkiye fırıncılar odası başkanı indirime tepki göstererek , '' Ekmeğin fiyatından aşağı satılması yasal değil. Ekmeğin bir maliyet unsuru var. Türk Ticaret Kanunu kapsamında hiçbir ürün maliyetinin altında satılamaz. Eğer bu türlü satış yapılıyorsa rekabet amaçlıdır, bunun incelenmesi gerekir. Uzun soluklu olması mümkün değildir. Çünkü ekmeğin girdilerindeki maliyet bellidir. Siz 59 kuruşa satmaya kalkarsanız, bu sağlıklı ve uzun olmaz. Eğer çok ısrarcı olursanız ekmeğin kalitesini yok edersiniz.” açıklamasında bulunmuştu.

KIRŞEHİR'DE EKMEK 49 KURUŞA DÜŞTÜ

59 kuruşluk indirimin ardından ekmek fiyatları 75 kuruşa yükseldi ancak ulusal market zincirleri ekmek fiyatlarını tekrar 59 kuruşa çekince , rekabete giren yerel market zincirleri de ekmek fiyatlarını bu kez 49 kuruşa çekti.İndirime giden Market işletmecisi , "Vatandaş bu durumdan oldukça memnun. Fırıncıların kendi aralarında yaptığı rekabetten dolayı ulusal mağazalara 59 kuruştan teklif edip, onlara ekmek satmalarından dolayı başladı bu durum. Biz de yerel işletmeci olarak buna karşı geldik. Biz de dedik ki bunlara nispet olsun, fiyat olarak 49 kuruş yazdık, gayet de güzel oldu. Halk bizden yana. Bazı yerlerde belirsizlik olabilir. Bazıları 75 kuruş, 1 TL, 1,25 TL yazmış olabilir. Onların fırınları ona göre destek vermiş. Bizim aldığımız fırınlar da bize destek veriyor. Onlar küçük esnafla uğraşıyorlar. Küçük esnafı bitirmeye çalışıyorlar. Bunu kimse inkar edemez artık" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.