Kırşehir'de Salgın mı Var ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2019 - 11:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Salgın mı Var ?

Son günlerde Sosyal Medyada ''Kırşehir'de salgın'' var paylaşımları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama yapıldı. ''Kırşehir'de salgın alarmı'' başlıklarıyla verilen paylaşımlarda ''Gastroenterit mikrobunun Kırşehir'i etkisi altına aldığı söylentileri hızla yayılıyordu.Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama yapıldı.Yapılan açıklamada , '' bazı sosyal medya hesaplarında ''Kırşehir'de salgın alarmı! Gastroenterit mikrobu Kırşehir'e zarar verdi ve veriyor.Uzman yetkililere musluk , kuyu ve dağ sularının kaynatılıp içilmesi önerildi'' şeklinde paylaşım yapıldığı tespit edilmiş olup ; yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.Rutin yapılan şehir suyu analizinde herhangi bir olumsuzluk yoktur.Bu tür mesnetsiz bilgi ve paylaşımlara itibar edilmemesi hususu ; kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' GASTROENTERİT NEDİR ? Gastroenteritin en sık görülen belirtileri ishal ve kusmadır. Pek çok insanda mide ağrıları, ateş (yüksek ateş) ve baş ağrısı görülür. Peki, gastroenterit hastalığı tam olarak nedir? Gastroenterit nasıl anlaşılır? Gastroenterit kusma ve ishale neden olan yaygın bir bağırsak enfeksiyonudur. Buna bakteri, virüs veya başka organizmalar neden olur. Atakların çoğu birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. İshal ve kusma şiddetliyse, dehidrasyona uğrayabilirsiniz; bu vücudunuzda yeterince su olmadığı anlamına gelir. Bu bebeklerde ve küçük çocuklarda çok ciddi rahatsızlıklara neden olur.Şikayetleri:Bulantı -kusma , ishalBulguları"Bulantı, kusma, ishal dhidretasyon bulguları (turgor, tonusda düşüklük, dilde kuruluk ) Hipotansiyon "Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır?Anamnez ile birlikte gastrointestinal tetkiklerTedavisi İçin Neler Yapılmalıdır?Hastaya diyet önerileri infeksiyoz olanlarda uygun ab tedaviTedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?Hijyene dikkat edilmeli
Son günlerde Sosyal Medyada ''Kırşehir'de salgın'' var paylaşımları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama yapıldı.

''Kırşehir'de salgın alarmı'' başlıklarıyla verilen paylaşımlarda ''Gastroenterit mikrobunun Kırşehir'i etkisi altına aldığı söylentileri hızla yayılıyordu.Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama yapıldı.Yapılan açıklamada , '' bazı sosyal medya hesaplarında ''Kırşehir'de salgın alarmı! Gastroenterit mikrobu Kırşehir'e zarar verdi ve veriyor.Uzman yetkililere musluk , kuyu ve dağ sularının kaynatılıp içilmesi önerildi'' şeklinde paylaşım yapıldığı tespit edilmiş olup ; yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.Rutin yapılan şehir suyu analizinde herhangi bir olumsuzluk yoktur.Bu tür mesnetsiz bilgi ve paylaşımlara itibar edilmemesi hususu ; kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

GASTROENTERİT NEDİR ?

Gastroenteritin en sık görülen belirtileri ishal ve kusmadır. Pek çok insanda mide ağrıları, ateş (yüksek ateş) ve baş ağrısı görülür. Peki, gastroenterit hastalığı tam olarak nedir? Gastroenterit nasıl anlaşılır?

Gastroenterit kusma ve ishale neden olan yaygın bir bağırsak enfeksiyonudur. Buna bakteri, virüs veya başka organizmalar neden olur. Atakların çoğu birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. İshal ve kusma şiddetliyse, dehidrasyona uğrayabilirsiniz; bu vücudunuzda yeterince su olmadığı anlamına gelir. Bu bebeklerde ve küçük çocuklarda çok ciddi rahatsızlıklara neden olur.

Şikayetleri:
Bulantı -kusma , ishal

Bulguları
"Bulantı, kusma, ishal dhidretasyon bulguları (turgor, tonusda düşüklük, dilde kuruluk ) Hipotansiyon "

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır?
Anamnez ile birlikte gastrointestinal tetkikler

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır?
Hastaya diyet önerileri infeksiyoz olanlarda uygun ab tedavi

Tedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Hijyene dikkat edilmeli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.