Kırşehir'de Üniversite Öğrencileri Başarılı İsimlerle Buluşuyor

EĞİTİM 03.05.2024 - 02:00, Güncelleme: 03.05.2024 - 01:47
 

Kırşehir'de Üniversite Öğrencileri Başarılı İsimlerle Buluşuyor

Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından organize edilen programda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi , Maliyet ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kırşehir'in sayfın ve başarılı isimlerini öğrencileri ile buluşturmaya devamediyor.  Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından organize edilen programda Kırşehir Vali Yardımcısı Sayın İsmail Çetinkaya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.   İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, ''öğrencilerin rol model olarak kendilerine örnek alabilecekleri, kariyer ve meslek seçimlerinde kendilerine yardımcı olabilmek adına kariyer sahibi, memleketimizin başarılı ve önde gelen saygın kişilerini fakültemize davet ederek öğrencilerimizle buluşturuyoruz ve bizim davetimizi kabul ederek öğrencilerle buluşarak onurlandırdıkları için teşekkür ederim'' dedi.    Prof. Dr. Nur Çetin, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'nın halk arasında çok sevilen, sayılan, tevazu sahibi, devleti ve milleti için gece gündüz koşturan bir kişiliğe sahip olduğunu; kendilerinin Kırşehir’de Kızılay Kadın Başkanı olmasından dolayı sahada, özellikle deprem sonrası süreçte Çetinkaya ile birlikte birçok eve yardım kolilerini ulaştırdıklarını, vatandaşların dertlerini dinlediklerini ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini belirttiler. Ayrıca Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'nın gayretleriyle Kırşehir’in gururu ve vitrini haline gelen Ahilik müzesinin faaliyete geçtiğini, hatta fakülte tarafından organize edilen proje kapsamında Çetinkaya'nın Ahilik ve vergi bilinci konusunda fakülte öğrencilerine Ahilik müzesinde eğitim verdiklerini ifade etti.   Vali Yardımcısı  İsmail Çetinkaya ise öğrencilerle buluştuğu programda kaymakamlık mesleğini seçme sürecini, kaymakamlık tecrübelerini ve mülakat ve staj dönemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Vali Çetinkaya daha sonra İl Özel İdaresine ilişkin yasal mevzuat hakkında bilgilendirme yaparak vali ve vali yardımcılarının görev ve sorumluluklarından bahsetti.Ardından Kaymakamlık ve Vali yardımcılığı mesleğine ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak bu meslekleri seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  Öğrenciler ise kariyer planlama sürecinde kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı mesleğiyle ilgili tam ve doğru bilgiyi edinme fırsatı buldular. Vali Yardımcısıİsmail Çetinkaya öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Çetinkaya'ya teşekkür belgesi takdim etti. Söyleşi programı Vali Yardımcısı ve katılımcıların toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından organize edilen programda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi , Maliyet ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kırşehir'in sayfın ve başarılı isimlerini öğrencileri ile buluşturmaya devamediyor.  Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından organize edilen programda Kırşehir Vali Yardımcısı Sayın İsmail Çetinkaya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

 

İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, ''öğrencilerin rol model olarak kendilerine örnek alabilecekleri, kariyer ve meslek seçimlerinde kendilerine yardımcı olabilmek adına kariyer sahibi, memleketimizin başarılı ve önde gelen saygın kişilerini fakültemize davet ederek öğrencilerimizle buluşturuyoruz ve bizim davetimizi kabul ederek öğrencilerle buluşarak onurlandırdıkları için teşekkür ederim'' dedi.

 

 Prof. Dr. Nur Çetin, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'nın halk arasında çok sevilen, sayılan, tevazu sahibi, devleti ve milleti için gece gündüz koşturan bir kişiliğe sahip olduğunu; kendilerinin Kırşehir’de Kızılay Kadın Başkanı olmasından dolayı sahada, özellikle deprem sonrası süreçte Çetinkaya ile birlikte birçok eve yardım kolilerini ulaştırdıklarını, vatandaşların dertlerini dinlediklerini ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini belirttiler. Ayrıca Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'nın gayretleriyle Kırşehir’in gururu ve vitrini haline gelen Ahilik müzesinin faaliyete geçtiğini, hatta fakülte tarafından organize edilen proje kapsamında Çetinkaya'nın Ahilik ve vergi bilinci konusunda fakülte öğrencilerine Ahilik müzesinde eğitim verdiklerini ifade etti.
 

Vali Yardımcısı  İsmail Çetinkaya ise öğrencilerle buluştuğu programda kaymakamlık mesleğini seçme sürecini, kaymakamlık tecrübelerini ve mülakat ve staj dönemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Vali Çetinkaya daha sonra İl Özel İdaresine ilişkin yasal mevzuat hakkında bilgilendirme yaparak vali ve vali yardımcılarının görev ve sorumluluklarından bahsetti.Ardından Kaymakamlık ve Vali yardımcılığı mesleğine ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak bu meslekleri seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  Öğrenciler ise kariyer planlama sürecinde kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı mesleğiyle ilgili tam ve doğru bilgiyi edinme fırsatı buldular.

Vali Yardımcısıİsmail Çetinkaya öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Çetinkaya'ya teşekkür belgesi takdim etti.
Söyleşi programı Vali Yardımcısı ve katılımcıların toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.