Kırşehirli Çevre Yolu Beklerken Yanıbaşımızda Dev Otoyol İnşaatı Devam Ediyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2019 - 13:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Çevre Yolu Beklerken Yanıbaşımızda Dev Otoyol İnşaatı Devam Ediyor

2018 yılı yatırım programına alınan ancak ekonomik kriz bahanesiyle projesi rafa kaldırılan Kırşehir Çevre Yolunun aksine çevre illerdeki dev otoban projelerine son hızla devam ediliyor. Kırşehir'in özellikle şehir merkezinin çevresine doğru genişlemediği ve sıkışık bir hal aldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek.Şehrin genişlemesi ve gelişmesi için ise atılacak en önemli adımlardan birisi de ''Çevre Yolu'' Projesi...2018 yılı yatırım programına alınan ve 2021 yılında bitirilmesi planlanan çevre yolu projesi ekonomik kriz bahanesiyle rafa kaldırılmıştı.Böylece çevre yolu projesi daha başlanmadan bitirilmiş oldu ancak çevre yolu projesi üzerine yapılan birçok kamu ve özel yatırımlar da bundan nasibini almış durumda.Hal böyle olunca Kırşehir Belediyesi ve karayolları kendi çabalarıyla en azından yolu belli bir aşamadan belli bir kısmını bitirerek en azından üniversiteye olan ulaşımı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyorlar.Kırşehir kendi çabalarıyla projelerini kendi çapında yapamaya çalışırken çevre illerdeki dev otoban ve çevre yolu inşaatları da son hızıyla devam ediyor. NİĞDE-ANKARA OTOBANI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR Ankara ve Niğde'yi birbirine bağlayacak olan otoban inşaatı Kırşehir'in hemen yanı başında son hızla devam ediyor. Sarıyahşi ve Ortaköy'den geçen dev otoban 330 kilometreden oluşuyor.2020 yılında bitirilmesi planlanan ve 1.5 milyar avro'ya (katrilyon) mal olan yolda toplam 4 bin 212 kişi çalışırken bin 490 makina da hizmet veriyor.Yani Kırşehir'de ki projelerin durmasına neden olduğu belirtilen ''Kriz'' sadece bir bahaneden ibaret.

2018 yılı yatırım programına alınan ancak ekonomik kriz bahanesiyle projesi rafa kaldırılan Kırşehir Çevre Yolunun aksine çevre illerdeki dev otoban projelerine son hızla devam ediliyor.

Kırşehir'in özellikle şehir merkezinin çevresine doğru genişlemediği ve sıkışık bir hal aldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek.Şehrin genişlemesi ve gelişmesi için ise atılacak en önemli adımlardan birisi de ''Çevre Yolu'' Projesi...2018 yılı yatırım programına alınan ve 2021 yılında bitirilmesi planlanan çevre yolu projesi ekonomik kriz bahanesiyle rafa kaldırılmıştı.Böylece çevre yolu projesi daha başlanmadan bitirilmiş oldu ancak çevre yolu projesi üzerine yapılan birçok kamu ve özel yatırımlar da bundan nasibini almış durumda.Hal böyle olunca Kırşehir Belediyesi ve karayolları kendi çabalarıyla en azından yolu belli bir aşamadan belli bir kısmını bitirerek en azından üniversiteye olan ulaşımı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyorlar.Kırşehir kendi çabalarıyla projelerini kendi çapında yapamaya çalışırken çevre illerdeki dev otoban ve çevre yolu inşaatları da son hızıyla devam ediyor.

NİĞDE-ANKARA OTOBANI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Ankara ve Niğde'yi birbirine bağlayacak olan otoban inşaatı Kırşehir'in hemen yanı başında son hızla devam ediyor.

Sarıyahşi ve Ortaköy'den geçen dev otoban 330 kilometreden oluşuyor.2020 yılında bitirilmesi planlanan ve 1.5 milyar avro'ya (katrilyon) mal olan yolda toplam 4 bin 212 kişi çalışırken bin 490 makina da hizmet veriyor.Yani Kırşehir'de ki projelerin durmasına neden olduğu belirtilen ''Kriz'' sadece bir bahaneden ibaret.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.