Maden Firmasından O İddialara Cevap

GÜNDEM 12.07.2023 - 19:17, Güncelleme: 14.07.2023 - 11:13
 

Maden Firmasından O İddialara Cevap

Kırşehir Haber Türk'te yayınlanan ''Köylüler Altın Madeni İstemiyor'' haberine ilişkin Çimelli Köyü Muhtarı Şahin Elibol'un iddialarına istinaden, Defaş Madencilik A.Ş. firmasından yazılı açıklamada bulunuldu.Defaş Madencilik A.Ş. adına avukatları tarafından gönderilen cevap ve düzeltme yazısında şu ifadelere yer verildi.

19 Haziran 2023 tarihinde Kırşehir Haber Türk internet sitesinde (https://www.kirsehirhaberturk.com) yayınlanan haberde bahsi geçen şirket ile ilgili iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. İddialara ilişkin: 1- Habere konu olan şirket Demir Export A.Ş. olmayıp, Defaş Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’dir. 2- Şirketin toplam 6 köy ve mahalle sınırına denk gelen ruhsat sahasında maden arama faaliyetine ilişkin çalışmaları devam etmektedir. Habere konu, köylerin mücavirinde bulunan ruhsat sahaları şirket tarafından 2019 yılında edinilmiş ve söz konusu sahada maden arama çalışmaları aynı yıl içinde başlamıştır.  3- Şirketin gerçekleştirdiği maden arama faaliyetleri esnasında ne söz konusu sahalarda ne de bölgede başka bir sahadan sondajla su çekme işlemi gerçekleştirmemektedir. Sondaj çalışmaları için gerekli olan su, sondaj firmaları tarafınca Boztepe Belediyesi vasıtası ile karşılanmıştır. 4- Haber videosunda değinilen su hattında meydana geldiği iddia edilen hasar ile ilgili olarak, meydana gelen bu hasarın şirketten kaynaklı olup olmadığının tespiti için 07.06.2023 tarihinde ihtiyaç duyulabilecek iş makineleri ve ekipman ile şirket çalışanı eşliğinde ilgili alana gidilmiştir. Ancak hasar tespiti muhtarlık tarafından engellenmiş ve buna diğer yöre halkı da tanıklık etmiştir. 5- Şirketin sondaj bölgesine ulaşımda kullandığı yollar mevcut arazi yolları olup; yöre sakinleri ile kullanılmakta ve güzergahta zaman zaman meydana gelen tahribatlar iş makineleri desteğiyle şirket tarafından düzenlenmektedir. Bahse konu şirkete yolların tahribatı ile ilgili gelen şikayetler de kayıt altına alınmakta ve hızlıca çözüme kavuşturulmaktadır. (EK-1) Ek olarak, şirket tarafından sahada faaliyet hali hazırda devam etmekte olup; bahsedildiği gibi sahanın herhangi bir şekilde terki söz konusu değildir. 6- Köydeki hayvan varlığına ait mart ayında Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınmış resmi kayıt ektedir. (EK-2) Defaş Madencilik A.Ş. olarak haberdeki iddiaları kabul etmediğimizi ve ithamlara yönelik bilgileri kamuoyunun bilgisiyle paylaşırız.    
Kırşehir Haber Türk'te yayınlanan ''Köylüler Altın Madeni İstemiyor'' haberine ilişkin Çimelli Köyü Muhtarı Şahin Elibol'un iddialarına istinaden, Defaş Madencilik A.Ş. firmasından yazılı açıklamada bulunuldu.Defaş Madencilik A.Ş. adına avukatları tarafından gönderilen cevap ve düzeltme yazısında şu ifadelere yer verildi.

19 Haziran 2023 tarihinde Kırşehir Haber Türk internet sitesinde (https://www.kirsehirhaberturk.com) yayınlanan haberde bahsi geçen şirket ile ilgili iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. İddialara ilişkin:

1- Habere konu olan şirket Demir Export A.Ş. olmayıp, Defaş Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’dir.

2- Şirketin toplam 6 köy ve mahalle sınırına denk gelen ruhsat sahasında maden arama faaliyetine ilişkin çalışmaları devam etmektedir. Habere konu, köylerin mücavirinde bulunan ruhsat sahaları şirket tarafından 2019 yılında edinilmiş ve söz konusu sahada maden arama çalışmaları aynı yıl içinde başlamıştır. 

3- Şirketin gerçekleştirdiği maden arama faaliyetleri esnasında ne söz konusu sahalarda ne de bölgede başka bir sahadan sondajla su çekme işlemi gerçekleştirmemektedir. Sondaj çalışmaları için gerekli olan su, sondaj firmaları tarafınca Boztepe Belediyesi vasıtası ile karşılanmıştır.

4- Haber videosunda değinilen su hattında meydana geldiği iddia edilen hasar ile ilgili olarak, meydana gelen bu hasarın şirketten kaynaklı olup olmadığının tespiti için 07.06.2023 tarihinde ihtiyaç duyulabilecek iş makineleri ve ekipman ile şirket çalışanı eşliğinde ilgili alana gidilmiştir. Ancak hasar tespiti muhtarlık tarafından engellenmiş ve buna diğer yöre halkı da tanıklık etmiştir.

5- Şirketin sondaj bölgesine ulaşımda kullandığı yollar mevcut arazi yolları olup; yöre sakinleri ile kullanılmakta ve güzergahta zaman zaman meydana gelen tahribatlar iş makineleri desteğiyle şirket tarafından düzenlenmektedir. Bahse konu şirkete yolların tahribatı ile ilgili gelen şikayetler de kayıt altına alınmakta ve hızlıca çözüme kavuşturulmaktadır. (EK-1)

Ek olarak, şirket tarafından sahada faaliyet hali hazırda devam etmekte olup; bahsedildiği gibi sahanın herhangi bir şekilde terki söz konusu değildir.

6- Köydeki hayvan varlığına ait mart ayında Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınmış resmi kayıt ektedir. (EK-2)

Defaş Madencilik A.Ş. olarak haberdeki iddiaları kabul etmediğimizi ve ithamlara yönelik bilgileri kamuoyunun bilgisiyle paylaşırız.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.