Meteorolojiden Kırşehir ve çevresine fırtına uyarısı

YAŞAM 07.01.2026 - 19:13, Güncelleme: 07.01.2026 - 19:05
 

Meteorolojiden Kırşehir ve çevresine fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kırşehir ve çevresinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına beklendiğini duyurdu. Uyarının 8 Ocak sabahından 9 Ocak gece yarısına kadar etkili olması öngörülüyor.

Kırşehir’de rüzgârın şiddetini artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan meteorolojik uyarıda, Kırşehir ve çevresinde rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli eseceği, zaman zaman fırtına karakteri kazanacağı belirtildi. Yapılan değerlendirmeye göre rüzgâr hızının 50-80 km/saat aralığında, bazı noktalarda ise 90 km/saate kadar çıkabileceği bildirildi. Uyarının 8 Ocak 2026 Perşembe saat 08.00’de başlayıp 9 Ocak 2026 Cuma saat 03.00’e kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji, hadisenin “kuvvetli, yer yer fırtına” şiddetinde görülebileceğine dikkat çekti. Yetkililer, kuvvetli rüzgârla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi risklerine karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü/Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, olası olumsuzluklara karşı güncel duyuruların takip edilmesi ve risklere karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kırşehir ve çevresinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına beklendiğini duyurdu. Uyarının 8 Ocak sabahından 9 Ocak gece yarısına kadar etkili olması öngörülüyor.

Kırşehir’de rüzgârın şiddetini artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan meteorolojik uyarıda, Kırşehir ve çevresinde rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli eseceği, zaman zaman fırtına karakteri kazanacağı belirtildi. Yapılan değerlendirmeye göre rüzgâr hızının 50-80 km/saat aralığında, bazı noktalarda ise 90 km/saate kadar çıkabileceği bildirildi.

Uyarının 8 Ocak 2026 Perşembe saat 08.00’de başlayıp 9 Ocak 2026 Cuma saat 03.00’e kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji, hadisenin “kuvvetli, yer yer fırtına” şiddetinde görülebileceğine dikkat çekti.

Yetkililer, kuvvetli rüzgârla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi risklerine karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü/Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, olası olumsuzluklara karşı güncel duyuruların takip edilmesi ve risklere karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.