Mütevazi Ama Halka Hitap Etti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2019 - 13:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mütevazi Ama Halka Hitap Etti

Büyük Usta Neşet Ertaş'ın yorulup gidişinin 7. yıl dönümü için düzenlenen etkinlikleri geride bıraktık. 7. Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri üzerine bir ufak değerlendirme yapalım dedik. Öncelikle Kırşehirli hemşehrilerimizde şunu gözlemledik ki "Memleket resmen konsere, eğlenceye aç kalmış." Ahilik Haftası Kutlamaları ve hemen ardından düzenlenen Neşet Ertaş Anma etkinliklerinde halkımız doyasıya eğlendi. 31 Mart seçimleriyle değişen Kırşehir Belediye yönetimi 10 yıldır neredeyse zorla dayatılan sahte hocaların dırıltısına, tasavvuf müziği adı altında kurulan para tuzağı sözümona müzik gruplarının gürültüsüne son verdi. Kırşehir Meydanı hakiki ses ve müzik sanatçılarını görmeye, dinlemeye başladı. Bir başka güzel gerçek de şu ki Kırşehir Belediyemizin kendi imkanlarıyla mütevazı ama halka da hitap eden bir etkinlik haftası geçirdik. Eksikler yok muydu? Tabi ki vardı ancak o kadar kusur kadı kızında da olur derler. Düzeltilemeyecek şeyler değil. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şehrimize gelen her misafirin etkinliğine bizzat katılarak her birinin plaketini, çiçeğini, hediyesini kendi elleriyle takdim etti ve bu şehrin gönlüne girip Belediye Başkanı sıfatı kazanmasına sebep olan samimiyetini misafirlerle kurduğu diyaloglarında da gösterdi. Hiçbir sözü, hareketi yapmacık değildi. Neşet Ertaş Anma Etkinliklerini düzenleyen komisyona boşuna güvenmediğini etkinliğin akıcılığı ve samimiyetinden anladık. Her bir komisyon üyesini tebrik ederim. Merhum Neşet Usta'nın yorulup gidişinin 8. yıldönümünde yapılacak etkinliklerde kadı kızında dahi bulunacak o küçük kusurların giderilip çıtayı daha da yükseltecekleri kanaatindeyim. Bir Tanrı, daima iyilerin, dürüstlerin, vefa sahiplerinin, hatır gönül bilenlerin, birlikte yenilen bir kuru ekmeğin hatrını sayanlardan etsin ve daima iyilerle karşılaştırsın. Ömür dediğin bir nefes! Hayat, gelip geçici heves. Yaratıcısına dönecek mutlak herkes. Güzel bir ömür dilerim.

Büyük Usta Neşet Ertaş'ın yorulup gidişinin 7. yıl dönümü için düzenlenen etkinlikleri geride bıraktık. 7. Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri üzerine bir ufak değerlendirme yapalım dedik.

Öncelikle Kırşehirli hemşehrilerimizde şunu gözlemledik ki "Memleket resmen konsere, eğlenceye aç kalmış." Ahilik Haftası Kutlamaları ve hemen ardından düzenlenen Neşet Ertaş Anma etkinliklerinde halkımız doyasıya eğlendi. 31 Mart seçimleriyle değişen Kırşehir Belediye yönetimi 10 yıldır neredeyse zorla dayatılan sahte hocaların dırıltısına, tasavvuf müziği adı altında kurulan para tuzağı sözümona müzik gruplarının gürültüsüne son verdi. Kırşehir Meydanı hakiki ses ve müzik sanatçılarını görmeye, dinlemeye başladı.

Bir başka güzel gerçek de şu ki Kırşehir Belediyemizin kendi imkanlarıyla mütevazı ama halka da hitap eden bir etkinlik haftası geçirdik. Eksikler yok muydu? Tabi ki vardı ancak o kadar kusur kadı kızında da olur derler. Düzeltilemeyecek şeyler değil. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şehrimize gelen her misafirin etkinliğine bizzat katılarak her birinin plaketini, çiçeğini, hediyesini kendi elleriyle takdim etti ve bu şehrin gönlüne girip Belediye Başkanı sıfatı kazanmasına sebep olan samimiyetini misafirlerle kurduğu diyaloglarında da gösterdi. Hiçbir sözü, hareketi yapmacık değildi. Neşet Ertaş Anma Etkinliklerini düzenleyen komisyona boşuna güvenmediğini etkinliğin akıcılığı ve samimiyetinden anladık.
Her bir komisyon üyesini tebrik ederim.

Merhum Neşet Usta'nın yorulup gidişinin 8. yıldönümünde yapılacak etkinliklerde kadı kızında dahi bulunacak o küçük kusurların giderilip çıtayı daha da yükseltecekleri kanaatindeyim.

Bir Tanrı, daima iyilerin, dürüstlerin, vefa sahiplerinin, hatır gönül bilenlerin, birlikte yenilen bir kuru ekmeğin hatrını sayanlardan etsin ve daima iyilerle karşılaştırsın.

Ömür dediğin bir nefes!

Hayat, gelip geçici heves.

Yaratıcısına dönecek mutlak herkes.

Güzel bir ömür dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.