G-5YQ86BM24G
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
14 Haziran 2020 - 10:10 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12 G: 05 Mayıs 2023 - 17:12

O İllerden Birisi de Kırşehir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 7 pilot ilde rastgele belirlenecek 153 bin hanede antikor testine başlandığını açıklamıştı.O illerden birisinin de Kırşehir olduğu ortaya çıktı.

0 Paylaşım
O İllerden Birisi de Kırşehir

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler Kırşehir'de belirlenen 2 haneye yönelik antikor test uygulamasına başladı.Geçtiğimiz cuma günü göreve başlayan ekipler.Sağlık görevlileri, belirlenen listedeki ailelerin kapısını çalıp, antikor testi uygulaması için geldiklerini söylerken, uygulamayı kabul eden hane ferdinin cep telefonuna bakanlıktan mesaj gelmesi sağlandı. Ardından PCR testi için burundan numune ve kan örneği alındı. Antikor testi uygulananlara 2 gün içinde e-nabız uygulaması ya da ilgili ilçe sağlık müdürlüklüğünden sonucu öğrenebilecekleri bildirildi.

 

AÇIKLAMA YAPILMADIĞI İÇİN BAZILARI REDDETTİ

 

Sağlık Bakanı 7 ilde antikor testi yapılacağını duyurdu ancak bu illerin Ankara dışında hangisi olduğu açıklanmamıştı.Kırşehir'de de ilgili kurumlardan açıklama yapılmayınca test yapılacak olan bazı evlerden olumsuz geri dönüş yapıldı.Hatta iddiaya göre bir sağlıkçının evine giden görevlileri sağlıkçının eşi karşıladı.Haberlerde test için gelen bazı şahısların evlerde hırsızlık yaptığını okuyan sağlıkçının eşi güvenemediği için eşini arayarak teyit etmek istedi ancak bu test uygulamasından eşinin de haber yoktu.Daha sonra test yapıldığını diğer görevlilerden doğrulayınca test yapılmasına izin verildi.

 

 

VALİLİKTEN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Kırşehir'de evlere giderek test yapmak isteyen ekiplere olumsuz geri dönüş yapılması ve şikayetlerin ardından Kırşehir Valiliği konu ile ilgili açıklamada bulundu.

 

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!