''Saatli Bomba'' Olarak Nitelendirilen Kalp Ameliyatı Başarılı Şekilde Gerçekleştirildi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2020 - 15:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Saatli Bomba'' Olarak Nitelendirilen Kalp Ameliyatı Başarılı Şekilde Gerçekleştirildi

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez ; kalpten çıkan ana atar damar balonlaşması nedeniyle ameliyat gerçekleştirildi. 46 yaşındaki F. Arslan öksürük ve nefes darlığı şikâyeti ile hastanemize başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastamızda “ASENDAN AORT ANEVRİZMASI” saptanması üzerine ameliyat kararı alındı. Kalpten çıkan ana atardamar genişlemesi nedeniyle F.Arslan  acilen ameliyata alındı. ''SAATLİ BOMBA OLARAK GÖRÜRÜZ'' Ameliyatı yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İhsan Sami UYAR, bu durumun göğüs kafesi içinde saatli bomba olarak gördüklerini söyledi. Kırşehir'de bu ameliyatı ilk defa yaptıklarını anlatan UYAR, şunları söyledi: “Hastamızı acilen ameliyata aldık ve çıkan aorta , suni damar ile değiştirildi. Bu hastalık göğüs kafesi içinde saatli bomba olarak tabir edilmektedir.  Eğer fark edilmeyip, aort yırtılsa idi, hasta kesin kaybedilirdi. Hastamız 10 Ocak 2020 tarihinde hastaneye yatış yapıldı, 11 Ocak 2020 tarihinde ameliyat olup,  15 Ocak 2020  tarihinde şifa ile taburcu edildi.” Dedi.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez ; kalpten çıkan ana atar damar balonlaşması nedeniyle ameliyat gerçekleştirildi.

46 yaşındaki F. Arslan öksürük ve nefes darlığı şikâyeti ile hastanemize başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastamızda “ASENDAN AORT ANEVRİZMASI” saptanması üzerine ameliyat kararı alındı. Kalpten çıkan ana atardamar genişlemesi nedeniyle F.Arslan  acilen ameliyata alındı.

''SAATLİ BOMBA OLARAK GÖRÜRÜZ''

Ameliyatı yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İhsan Sami UYAR, bu durumun göğüs kafesi içinde saatli bomba olarak gördüklerini söyledi. Kırşehir'de bu ameliyatı ilk defa yaptıklarını anlatan UYAR, şunları söyledi: “Hastamızı acilen ameliyata aldık ve çıkan aorta , suni damar ile değiştirildi. Bu hastalık göğüs kafesi içinde saatli bomba olarak tabir edilmektedir.  Eğer fark edilmeyip, aort yırtılsa idi, hasta kesin kaybedilirdi. Hastamız 10 Ocak 2020 tarihinde hastaneye yatış yapıldı, 11 Ocak 2020 tarihinde ameliyat olup,  15 Ocak 2020  tarihinde şifa ile taburcu edildi.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.