Siz Hiç Türkçe Marş Okutan Arap Ülkesi Gördünüz mü ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2019 - 12:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Siz Hiç Türkçe Marş Okutan Arap Ülkesi Gördünüz mü ?

Daha önce Mezuniyet töreninde ''siyasi mesaj içeriyor'' gerekçesiyle mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okutmayan Kırıkkale Üniversitesi bu kez de İstiklal Marşını Arapça okutmakla gündeme geldi. Kırıkkale Üniversitesi'nde Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu’nun bugün gerçekleştirdiği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı, Arapça okundu.Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğunun Dünya Arapça Günü ile ilgili bugün gerçekleştirdiği etkinliğe ait broşürlerde, İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasının da programa alındığı görülmüştü. Üniversiteden yapılan açıklamada ise, broşürlerin söz konusu etkinliğe ait olduğu doğrulanırken, İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasının şiir şeklinde Arapça okunacağı belirtildi.Haziran ayındaki mezuniyet töreninde Türkçe okunmayan İstiklal Marşı'nın etkinlik kapsamında Arapça okunacak olması tepki toplarken, broşürün üzerinde "görüldü" kaşesinin olması dikkat çekti. ''SİYASİ MESAJ İÇERİYOR DİYE MEZUNİYET TÖRENİNDE OKUTULMADI'' Haziran ayında Kırıkkale Üniversitesi Nurettin Topçu Konferans Salonundaki mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’nın “siyasi içerik” taşıdığı iddiasıyla okutulmamasına tepki gösteren Yüksek Lisans öğrencisi Ertan Uğurlu kürsüye gelerek, “Hepinizden çok özür diliyorum. Önemli bir mesele için 5 dakikanızı rica edeceğim. Dün bir haber aldım arkadaşlarımla birlikteydik. Mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okunmayacakmış ‘siyasi içerikli’ olduğu için. Bu cumhuriyet üniversitelerin de bu cumhuriyetin İstiklal Marşı yasaklanamaz” demişti. Daha sonra Uğurlu arkadaşıyla birlikte güvenlik görevlilerince dışarı çıkartıldı. Bu sırada bir grup genç ise “İstiklal Marşı yasaklanamaz” şeklinde protesto etti. O anlar cep telefonları kameralarıyla anbean kayıt altına alındı. Dekan: “Bazen törenin anlamı değişebilir, okunmayabilir” Gerilimin ardından kürsüde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan, “Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı elbette ki bizim ülkemizde kimse yasaklayamaz. Böyle bir şey yok. Ama bazen törenlerin anlamı değişebilir, okunmayabilir” şeklinde konuşmuştu.

Daha önce Mezuniyet töreninde ''siyasi mesaj içeriyor'' gerekçesiyle mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okutmayan Kırıkkale Üniversitesi bu kez de İstiklal Marşını Arapça okutmakla gündeme geldi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu’nun bugün gerçekleştirdiği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı, Arapça okundu.Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğunun Dünya Arapça Günü ile ilgili bugün gerçekleştirdiği etkinliğe ait broşürlerde, İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasının da programa alındığı görülmüştü. Üniversiteden yapılan açıklamada ise, broşürlerin söz konusu etkinliğe ait olduğu doğrulanırken, İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasının şiir şeklinde Arapça okunacağı belirtildi.Haziran ayındaki mezuniyet töreninde Türkçe okunmayan İstiklal Marşı'nın etkinlik kapsamında Arapça okunacak olması tepki toplarken, broşürün üzerinde "görüldü" kaşesinin olması dikkat çekti.

''SİYASİ MESAJ İÇERİYOR DİYE MEZUNİYET TÖRENİNDE OKUTULMADI''

Haziran ayında Kırıkkale Üniversitesi Nurettin Topçu Konferans Salonundaki mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’nın “siyasi içerik” taşıdığı iddiasıyla okutulmamasına tepki gösteren Yüksek Lisans öğrencisi Ertan Uğurlu kürsüye gelerek, “Hepinizden çok özür diliyorum. Önemli bir mesele için 5 dakikanızı rica edeceğim. Dün bir haber aldım arkadaşlarımla birlikteydik. Mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okunmayacakmış ‘siyasi içerikli’ olduğu için. Bu cumhuriyet üniversitelerin de bu cumhuriyetin İstiklal Marşı yasaklanamaz” demişti.

Daha sonra Uğurlu arkadaşıyla birlikte güvenlik görevlilerince dışarı çıkartıldı. Bu sırada bir grup genç ise “İstiklal Marşı yasaklanamaz” şeklinde protesto etti. O anlar cep telefonları kameralarıyla anbean kayıt altına alındı.

Dekan: “Bazen törenin anlamı değişebilir, okunmayabilir”

Gerilimin ardından kürsüde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan, “Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı elbette ki bizim ülkemizde kimse yasaklayamaz. Böyle bir şey yok. Ama bazen törenlerin anlamı değişebilir, okunmayabilir” şeklinde konuşmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.