Su Kaynakları Donan Hayvanlar Telef Oluyor

YAŞAM 30.01.2022 - 11:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Su Kaynakları Donan Hayvanlar Telef Oluyor

Kırşehir'de soğuk hava koşulları nedeniyle hayvanlar için hayati önemi bulunan su kaynakları da donmuş durumda.Ancak bazı köylerde su verilemediği için birçok hayvanın telef olduğu belirtiliyor.

    Mucur'a bağlı Babur Köyü'nde çiftçilik yapan Kadir Ünsal isimli vatandaş, 200 küçükbaş hayvan beslediğini ancak hayvanlarının su ihtiyacını giderdiği çeşme donduğu için su veremediğin, köy muhtarı Mahmut Gültekin'den su istediği halde kendisine su verilmediğini ve bu yüzden 16 hayvanının telef olduğunu bildirdi.Kadir Ünsal , ''Hayvanlar su bulamadığı için kar yiyor.Kar yedikleri için de hastalanıp ölüyor.Bütün hayvanlarımı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayım.Hayvansever bir vatandaş köye kuyu vurdurdu köy susuz kalmasın diye ama Muhtar Mahmut Gültekin kuyuyu çalıştırmıyor.''Hayvanlar beni ilgilendirmez'' diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Benim ve ailemin tek geçim kaynağı bu.Onu da kaybedersem kış kıyamet günü perişan olurum.'' şeklinde konuştu. Kadir Ünsal başına gelen olay ile ilgili şikayette bulunmuş.Jandarma ekipleri köye gelerek ölen hayvanlarla ilgili tutanak tutmuş ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlatmış.   ''KÖYÜMÜZDE SU PROBLEMİ YOK'' Konuyla ilgili gazetemize ulaşan Muhtar Mahmut Gültekin, ''Köydeki evlerde su problemi yok.Vatandaşın bahsettiği çeşme tahliye çeşmesi, depoda belirli bir seviyede su olmadığı zaman oradan su akmaz.Hayvanlarını sulayabileceği bir akarsu bulunuyor.Orada gidip hayvanlarını sulayabilir.Bazı evlerde sular donmuş durumda.Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Arıza çıktığı durumlarda İl Özel İdaresini haberdar ediyoruz ve yaptırıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de soğuk hava koşulları nedeniyle hayvanlar için hayati önemi bulunan su kaynakları da donmuş durumda.Ancak bazı köylerde su verilemediği için birçok hayvanın telef olduğu belirtiliyor.

 

 

Mucur'a bağlı Babur Köyü'nde çiftçilik yapan Kadir Ünsal isimli vatandaş, 200 küçükbaş hayvan beslediğini ancak hayvanlarının su ihtiyacını giderdiği çeşme donduğu için su veremediğin, köy muhtarı Mahmut Gültekin'den su istediği halde kendisine su verilmediğini ve bu yüzden 16 hayvanının telef olduğunu bildirdi.Kadir Ünsal , ''Hayvanlar su bulamadığı için kar yiyor.Kar yedikleri için de hastalanıp ölüyor.Bütün hayvanlarımı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayım.Hayvansever bir vatandaş köye kuyu vurdurdu köy susuz kalmasın diye ama Muhtar Mahmut Gültekin kuyuyu çalıştırmıyor.''Hayvanlar beni ilgilendirmez'' diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Benim ve ailemin tek geçim kaynağı bu.Onu da kaybedersem kış kıyamet günü perişan olurum.'' şeklinde konuştu.

Kadir Ünsal başına gelen olay ile ilgili şikayette bulunmuş.Jandarma ekipleri köye gelerek ölen hayvanlarla ilgili tutanak tutmuş ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlatmış.

 

''KÖYÜMÜZDE SU PROBLEMİ YOK''

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan Muhtar Mahmut Gültekin, ''Köydeki evlerde su problemi yok.Vatandaşın bahsettiği çeşme tahliye çeşmesi, depoda belirli bir seviyede su olmadığı zaman oradan su akmaz.Hayvanlarını sulayabileceği bir akarsu bulunuyor.Orada gidip hayvanlarını sulayabilir.Bazı evlerde sular donmuş durumda.Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Arıza çıktığı durumlarda İl Özel İdaresini haberdar ediyoruz ve yaptırıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.