Suriyeliler Hariç Nüfusuna Oranla En Çok Yabancı Uyruklu Barındıran 2. İl Kırşehir

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2019 - 12:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Suriyeliler Hariç Nüfusuna Oranla En Çok Yabancı Uyruklu Barındıran 2. İl Kırşehir

Kırşehir'in son dönemde dışarıdan aldığı mülteci sayısı ile birlikte Türkiye'nin nüfusuna oranla en fazla yabancı uyruklu nüfusa sahip 2. il olduğu ortaya çıktı. Geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerin dahil edilmediği araştırmaya göre Kırşehir'in 2018 yılı içerisinde Afganistan ve Irak gibi ülkelerden yoğun bir göç aldığı belirlendi.Bununla birlikte 2018 yılı itibariyle 241 bin 868 nüfusu bulunan Kırşehir'de yaklaşık 11 bin yabancı uyruklu göçmen yaşıyor.Bunlardan yaklaşık 10 binin üzerinde yabancı uyruklu göçmenin Kırşehir şehir merkezinde yerleştiği düşünülüyor.Şehir merkezi nüfusu ile karşılaştırdığımızda ise Suriyeli nüfusu hariç çoğu Afgan ve Iraklıların nüfusunun Kırşehir'de yaklaşık %14 olduğu belirleniyor.Suriyeli nüfusunun da dahil edilmesi halinde bu oranın %20'yi bulduğu bildiriliyor.Yani Kırşehir merkezde yaşayan insanların 5 te 1'i mülteci ve göçmenlerden oluşuyor. NÜFUSUNA ORANLA EN ÇOK YABANCI UYRUKLU BARINDIRAN 2. İL Toplam nüfusu yaklaşık 242 bin olan Kırşehir'de Suriyeliler hariç yabancı uyrukluların nüfusa oran yüzde 4.52.Türkiye'de ise bu oran yüzde 1.48...Kırşehir bu oranla Yalova'dan sonra 2. il durumunda.Yalova'da Suriyeliler hariç yabancı uyrukluların toplam nüfusa oranı ise yüzde 7.08'e ulaşmış durumda. İŞTE KIRŞEHİR'İN KOYU MAVİ OLDUĞU O HARİTA

Kırşehir'in son dönemde dışarıdan aldığı mülteci sayısı ile birlikte Türkiye'nin nüfusuna oranla en fazla yabancı uyruklu nüfusa sahip 2. il olduğu ortaya çıktı.

Geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerin dahil edilmediği araştırmaya göre Kırşehir'in 2018 yılı içerisinde Afganistan ve Irak gibi ülkelerden yoğun bir göç aldığı belirlendi.Bununla birlikte 2018 yılı itibariyle 241 bin 868 nüfusu bulunan Kırşehir'de yaklaşık 11 bin yabancı uyruklu göçmen yaşıyor.Bunlardan yaklaşık 10 binin üzerinde yabancı uyruklu göçmenin Kırşehir şehir merkezinde yerleştiği düşünülüyor.Şehir merkezi nüfusu ile karşılaştırdığımızda ise Suriyeli nüfusu hariç çoğu Afgan ve Iraklıların nüfusunun Kırşehir'de yaklaşık %14 olduğu belirleniyor.Suriyeli nüfusunun da dahil edilmesi halinde bu oranın %20'yi bulduğu bildiriliyor.Yani Kırşehir merkezde yaşayan insanların 5 te 1'i mülteci ve göçmenlerden oluşuyor.

NÜFUSUNA ORANLA EN ÇOK YABANCI UYRUKLU BARINDIRAN 2. İL

Toplam nüfusu yaklaşık 242 bin olan Kırşehir'de Suriyeliler hariç yabancı uyrukluların nüfusa oran yüzde 4.52.Türkiye'de ise bu oran yüzde 1.48...Kırşehir bu oranla Yalova'dan sonra 2. il durumunda.Yalova'da Suriyeliler hariç yabancı uyrukluların toplam nüfusa oranı ise yüzde 7.08'e ulaşmış durumda.

İŞTE KIRŞEHİR'İN KOYU MAVİ OLDUĞU O HARİTA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.