TOKİ'nin Tamamlatamadığı Proje İçin Kırşehir Belediyesinden Teklif

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.01.2020 - 21:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

TOKİ'nin Tamamlatamadığı Proje İçin Kırşehir Belediyesinden Teklif

Akıbeti tam bir muammaya dönen Kırşehir TOKİ 3. Etap konutları hem vatandaşları hem de Kırşehir Belediye'sini mağdur etti.Yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine Kırşehir Belediyesi TOKİ'ye işbirliği teklif etti. 2011 yılında 3 etaplı olarak başlanan Kırşehir Bağbaşı TOKİ projesinin 760 konutluk ilk etabı 2013 yılında ,760 konutluk 2. etabı 2015 yılında teslim edildi.1192 konuta sahip 2017 yılı Şubat ayında başlanan 3. etap projesinin teslim tarihi olarak 2019 yılı şubat ayı belirlendi ancak bu tarihin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen proje teslim edilmedi.TOKİ'nin projeyi ihale ettiği yüklenici firma Özoğuz İnşaat'ın ekonomik anlamda zor süreçten geçtiği için proje çalışmalarının çok yavaş ilerlediği belirlendi. FİRMA BATIK TOKİ TAMAMLATAMIYOR Bağbaşı TOKİ projesinin bir türlü tamamlanamayan ve teslim edilemeyen 3. etabının asıl sorumlusu Özoğuz İnşaat ancak firma neredeyse batık durumda.3. Etabın %93'ü tamamlanmış durumda ancak kalan %7'lik kısımda alt yapı , çevre düzenleme , ana asfalt yol ve peyzaj gibi çalışmalar bulunuyor.Kalan bu işler nedeniyle de hak sahipleri dairelerine kavuşamıyor.Özellikle önemli noktaların geçiş güzergahı olan ve projeye dahilolan ana alter yol çalışmaları ise düzensiz ve yama çalışması şeklinde ilerliyor.Oluşan bu olumsuz durum karşısında Kırşehir Belediyesinin aylar önce TOKİ'ye dilekçe ile birlikte teklif götürdüğü projenin bir an önce tamamlanması için belediye birimlerini devreye sokmak istediği belirlendi.Söz konusu proje içerisinde Kırşehir Belediyesine teslim edilmek üzere inşa edilen bir de aile yaşam merkezi bulunuyor ancak bu binanın da henüz kaba inşaatı tamamlanmamış durumda. KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN TOKİ'YE TEKLİF Kırşehir Belediyesi projenin taraflarından olmamasına rağmen 3. Etap içerisinde kalan ve önemli bir geçiş noktası üzerinde bulunan ana yol ile birlikte kalan işlerin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için TOKİ'ye teklif götürdü.Buna göre TOKİ'nin Kırşehir Belediyesine yetki vermesi halinde Belediye kendi asfalt plantlerini ve birimlerini devreye sokara asfalt ana yol , alt yapı , çevre düzenleme ve peyzaj işleri Kırşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.Böylece hem projenin tamamlanması hem de vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için büyük aşama kaydedilecekti ancak TOKİ tarafından Kırşehir Belediyesine bu konu ile ilgili herhangi bir olumlu geri dönüş yapılmadı. VATANDAŞ VE BELEDİYE MAĞDUR , DEVLET ZARARDA TOKİ tarafından tamamlanamayan proje yüzünden hak sahipleri dairelerine oturamıyor.TOKİ konutları ile birlikte Üniversite güzergahı üzerinde bulunan yolun tamamlanamaması nedeniyle ulaşımda aksamalar da yaşanıyor.Kırşehir Belediyesine ait Aile yaşam merkezinin de neredeyse yarısı tamamlanmış durumda iken konutlar teslim edilemediği için daire sahiplerinden tahsil edilemeyen taksitler yüzünden de devlet ciddi zararlara uğramış durumda.

Akıbeti tam bir muammaya dönen Kırşehir TOKİ 3. Etap konutları hem vatandaşları hem de Kırşehir Belediye'sini mağdur etti.Yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine Kırşehir Belediyesi TOKİ'ye işbirliği teklif etti.

2011 yılında 3 etaplı olarak başlanan Kırşehir Bağbaşı TOKİ projesinin 760 konutluk ilk etabı 2013 yılında ,760 konutluk 2. etabı 2015 yılında teslim edildi.1192 konuta sahip 2017 yılı Şubat ayında başlanan 3. etap projesinin teslim tarihi olarak 2019 yılı şubat ayı belirlendi ancak bu tarihin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen proje teslim edilmedi.TOKİ'nin projeyi ihale ettiği yüklenici firma Özoğuz İnşaat'ın ekonomik anlamda zor süreçten geçtiği için proje çalışmalarının çok yavaş ilerlediği belirlendi.

FİRMA BATIK TOKİ TAMAMLATAMIYOR

Bağbaşı TOKİ projesinin bir türlü tamamlanamayan ve teslim edilemeyen 3. etabının asıl sorumlusu Özoğuz İnşaat ancak firma neredeyse batık durumda.3. Etabın %93'ü tamamlanmış durumda ancak kalan %7'lik kısımda alt yapı , çevre düzenleme , ana asfalt yol ve peyzaj gibi çalışmalar bulunuyor.Kalan bu işler nedeniyle de hak sahipleri dairelerine kavuşamıyor.Özellikle önemli noktaların geçiş güzergahı olan ve projeye dahilolan ana alter yol çalışmaları ise düzensiz ve yama çalışması şeklinde ilerliyor.Oluşan bu olumsuz durum karşısında Kırşehir Belediyesinin aylar önce TOKİ'ye dilekçe ile birlikte teklif götürdüğü projenin bir an önce tamamlanması için belediye birimlerini devreye sokmak istediği belirlendi.Söz konusu proje içerisinde Kırşehir Belediyesine teslim edilmek üzere inşa edilen bir de aile yaşam merkezi bulunuyor ancak bu binanın da henüz kaba inşaatı tamamlanmamış durumda.

KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN TOKİ'YE TEKLİF

Kırşehir Belediyesi projenin taraflarından olmamasına rağmen 3. Etap içerisinde kalan ve önemli bir geçiş noktası üzerinde bulunan ana yol ile birlikte kalan işlerin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için TOKİ'ye teklif götürdü.Buna göre TOKİ'nin Kırşehir Belediyesine yetki vermesi halinde Belediye kendi asfalt plantlerini ve birimlerini devreye sokara asfalt ana yol , alt yapı , çevre düzenleme ve peyzaj işleri Kırşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.Böylece hem projenin tamamlanması hem de vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için büyük aşama kaydedilecekti ancak TOKİ tarafından Kırşehir Belediyesine bu konu ile ilgili herhangi bir olumlu geri dönüş yapılmadı.

VATANDAŞ VE BELEDİYE MAĞDUR , DEVLET ZARARDA

TOKİ tarafından tamamlanamayan proje yüzünden hak sahipleri dairelerine oturamıyor.TOKİ konutları ile birlikte Üniversite güzergahı üzerinde bulunan yolun tamamlanamaması nedeniyle ulaşımda aksamalar da yaşanıyor.Kırşehir Belediyesine ait Aile yaşam merkezinin de neredeyse yarısı tamamlanmış durumda iken konutlar teslim edilemediği için daire sahiplerinden tahsil edilemeyen taksitler yüzünden de devlet ciddi zararlara uğramış durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.