Umreden Dönen Kişinin Coronovirus Testi Pozitif Çıktı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2020 - 01:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Umreden Dönen Kişinin Coronovirus Testi Pozitif Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Umreden dönen 1 kişide koronavirüsün pozitif çıktığını açıklayarak , Türkiye'de ki vaka sayısının 6'ya yükseldiğini duyurdu. Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez" dedi.  21 BİN KİŞİ DAHA UMREDEN DÖNÜYOR Umreden dönen 1 kişide koronavirüsün pozitif çıkmasının ardından hangi ilde olduğu merak edilmeye başlandı.Sağlık Bakanı hangi il olduğuna dair bir bilgi vermedi.Kırşehir'e umreden dönen şüpheli hastalara da test yapılıyor ve evden çıkmamaları isteniyor.Sağlık bakanının açıklamasından önce yapılan testlerin negatif çıktığı bilgisine ulaşıldı.Ancak önümüzdeki günlerde 21 bin kişinin daha umreden dönmesi bekleniyor. AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ VE İL BAŞKANLARI SAĞLIK BAKANI KOCA'YI DİNLEMİYOR Öte yandan, AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan , Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarına dinlemeyerek, 5 Mart’ta Umre’den dönen AKP Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çakır’ı ziyaret etmişti. Arslan’a ziyarette AKP Tokat İl Başkanı Metin Polat da eşlik etmişti. Maskenin de kullanılmadığı anlaşılan ziyaret sosyal medyada, “Geçtiğimiz günlerde Umre ziyaretinden gelen İl Yön. Kur. Üyesi Mustafa Çakır'ı, İl Başkanımız @metinpolat060 ve Yön. Kur. Üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Kabe'nin mahsunluğunun kalkmasını ve tüm müslümanların Umre ziyaretlerini sağlıkla yapmasını mevlam nasip etsin. #Akparti” notuyla paylaşılmıştı. AKP’li vekil Mustafa Arslan uymadığı halde Fahrettin Koca’nın uyarılarını da paylaştığı görülmüştü.Öte yandan, AKP Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Sağlık Bakanı Koca'yı dinlemeyenler arasında yer aldı.AKP'li Keşir, geçen hafta umreden dönen AKP kadın kolları başkanı olan ismi evinde ziyaret ederek fotoğraflar paylaşmıştı.AKP'li Keşir, söz konusu fotoğrafa, "Umre ziyaretinden bir süre önce dönen AK PARTİ Cumayeri İlçe Kadın Kolları Başkanımız Yadigar Metin'i evinde ziyaret ettik" notunu düşmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Umreden dönen 1 kişide koronavirüsün pozitif çıktığını açıklayarak , Türkiye'de ki vaka sayısının 6'ya yükseldiğini duyurdu.

Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez" dedi. 

21 BİN KİŞİ DAHA UMREDEN DÖNÜYOR

Umreden dönen 1 kişide koronavirüsün pozitif çıkmasının ardından hangi ilde olduğu merak edilmeye başlandı.Sağlık Bakanı hangi il olduğuna dair bir bilgi vermedi.Kırşehir'e umreden dönen şüpheli hastalara da test yapılıyor ve evden çıkmamaları isteniyor.Sağlık bakanının açıklamasından önce yapılan testlerin negatif çıktığı bilgisine ulaşıldı.Ancak önümüzdeki günlerde 21 bin kişinin daha umreden dönmesi bekleniyor.

AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ VE İL BAŞKANLARI SAĞLIK BAKANI KOCA'YI DİNLEMİYOR

Öte yandan, AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan , Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarına dinlemeyerek, 5 Mart’ta Umre’den dönen AKP Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çakır’ı ziyaret etmişti. Arslan’a ziyarette AKP Tokat İl Başkanı Metin Polat da eşlik etmişti.

Maskenin de kullanılmadığı anlaşılan ziyaret sosyal medyada, “Geçtiğimiz günlerde Umre ziyaretinden gelen İl Yön. Kur. Üyesi Mustafa Çakır'ı, İl Başkanımız @metinpolat060 ve Yön. Kur. Üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Kabe'nin mahsunluğunun kalkmasını ve tüm müslümanların Umre ziyaretlerini sağlıkla yapmasını mevlam nasip etsin. #Akparti” notuyla paylaşılmıştı.

AKP’li vekil Mustafa Arslan uymadığı halde Fahrettin Koca’nın uyarılarını da paylaştığı görülmüştü.Öte yandan, AKP Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Sağlık Bakanı Koca'yı dinlemeyenler arasında yer aldı.AKP'li Keşir, geçen hafta umreden dönen AKP kadın kolları başkanı olan ismi evinde ziyaret ederek fotoğraflar paylaşmıştı.AKP'li Keşir, söz konusu fotoğrafa, "Umre ziyaretinden bir süre önce dönen AK PARTİ Cumayeri İlçe Kadın Kolları Başkanımız Yadigar Metin'i evinde ziyaret ettik" notunu düşmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İlginizi Çekebilir

En Çok Okunanlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.