Uyarıları Dinlemeyen Vatandaş Keneyi Kendisi Çıkardı

SAĞLIK 21.07.2023 - 10:26, Güncelleme: 21.07.2023 - 10:26
 

Uyarıları Dinlemeyen Vatandaş Keneyi Kendisi Çıkardı

Kırşehir'de kene tarafından ısırılan vatandaş, uyarılara rağmen keneyi kendi imkanlarıyla çıkardı.

Yaz ayları ile birlikte kene vakalarında da oldukça artış yaşanıyor.Ülkemizde en çok kene vakalarının görüldüğü illerden birisi de Kırşehir.Kırım Kongo Kanamalı hastalığına neden olan virüsü taşıyabilen kenelerin, bu hastalığı bulaştırmaması için ısıran kenenin hastanede uzman tarafından çıkarılması gerekiyor. Kırşehir Merkeze bağlı İkizağıl Köyü'nde yaşayan Ümit Güneş isimli vatandaşı, kene ısırdı.Vatandaşın karın bölgesinde bulunan kene, ip yoluyla çıkarıldı ancak kenelerin hastanede uzman tarafından çıkarılması konsunda üstüne basa basa uyarıyor. Buna rağmen vatandaşlar, keneyi kendi imkanlarıyla çıkarmaya devam ediyor.
Kırşehir'de kene tarafından ısırılan vatandaş, uyarılara rağmen keneyi kendi imkanlarıyla çıkardı.

Yaz ayları ile birlikte kene vakalarında da oldukça artış yaşanıyor.Ülkemizde en çok kene vakalarının görüldüğü illerden birisi de Kırşehir.Kırım Kongo Kanamalı hastalığına neden olan virüsü taşıyabilen kenelerin, bu hastalığı bulaştırmaması için ısıran kenenin hastanede uzman tarafından çıkarılması gerekiyor.

Kırşehir Merkeze bağlı İkizağıl Köyü'nde yaşayan Ümit Güneş isimli vatandaşı, kene ısırdı.Vatandaşın karın bölgesinde bulunan kene, ip yoluyla çıkarıldı ancak kenelerin hastanede uzman tarafından çıkarılması konsunda üstüne basa basa uyarıyor.

Buna rağmen vatandaşlar, keneyi kendi imkanlarıyla çıkarmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.