Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Bilinmiyor
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
22 Haziran 2024 - 12:27 - Güncellenme: 22 Haziran 2024 - 12:28 G: 22 Haziran 2024 - 12:28

Vergisi Alınmadan Kira Ödemesi Yapılamayacak

Yapılan düzenleme ile kiraları elden ödeyenlere ceza yolda.Ayrıca ev sahipleri yıllık kira vergisini artık her ay peşin ödemek zorunda kalacak.Bankaya yatırılan kiranın yüzde 20'si vergi olarak kesildikten sonra kalanı ev sahibine aktarılacak.

Vergisi Alınmadan Kira Ödemesi Yapılamayacak

Yeni hazırlanan vergi paketine göre kira ücretleri her ay bankaya yatırılacak.Kirasını elden ödeyen kiracılara ise ceza kesilmesi gündemde.

Mevcut uygulamada bir yıl boyunca elde edilen kira gelirlerinin vergisi bir sonraki yıl beynname verilerek ödeniyor.Beyan sırasında her yıl yeniden değerleme oranında artan istisna tutarı toplam gelirden düşülüyor ve kalan kısım üzerinden yüzde 15’ten başlayarak vergi alınıyor.

2025 yılundan itibaren elde edilecek kira gelirlerine geçerli olacak yeni uygulamada ise bankaya yatırılan kira üzerinden her ay yüzde 20 vergi kesintisi yapılarak Maliyet Bakanlığı'na gönderilecek.Kalan bedel ise taşınmaz sahibinin hesabına aktarılacak.

ELDEN ÖDEYENE USULSÜZLÜK CEZASI

Meskenlerini kiraya verenlerin bu bedeli elden alması önlenecek. Bu amaçla elden kira ödemelerinde kiracılara da özel usulsüzlük cezası kesilecek. Ancak kiracı ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse kiracıya ceza kesilmeyecek. İş yeri kiralamalarında da aynı kural geçerli olacak.Hazırlıkları yürütülen paketle Vergi Usul Kanunu'nda yer alan bazı kaçakçılık suçları için öngörülen hapis cezalarının alt sınırının 5 yıla çıkarılması için de çalışma yapılıyor. Aynı konudaki etkin pişmanlığa ilişkin hükümlerin de kaldırılması planlanıyor.

#kira #ceza

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!