Yozgat'a İHA Fabrikası Vaadi İle 2,5 Milyar TL Çarptı

GÜNDEM 06.02.2024 - 10:44, Güncelleme: 06.02.2024 - 12:14
 

Yozgat'a İHA Fabrikası Vaadi İle 2,5 Milyar TL Çarptı

Yozgat'ta İha ve Drone Fabrikası kuracağım diyerek 2,5 milyar TL toplayan Sedat Ocakçı, sırra kadem bastı.

Merkezi İzmir'de bulunan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı (34), memleketi Yozgat'a İHA fabrikası kuracağı vaadinde bulunarak yüzlerce kişiden para topladı.Hatta yatırım tevik belgesi de alan Ocakçı'ya hibe arazi bile verildi.Ocakçı'ya para verenler arasından şirket avukatları ve şirketin mali müşaviri de bulunuyor.Ocakçı, Yozgat'a kurulacak İHA fabrikası vaadi ile topladığı 2,5 milyar TL ile sırra kadem bastı.Şirketin sahiplerinden Sedat Ocakçı, kripto varlık olarak soğuk cüzdanlarda yer alan paraları yeğeni Salih Han’ın çaldığı iddiasında.Holdingin bulunduğu Çiğli'deki binanın da iki aylık kira ve elektrik su borcunun ödenmemesinden dolayı boşaltıldığı ve levhalarının da indirildiği görüldü. 'ÇOK SEVDİĞİNİZ PARALARI AZAR AZAR ÖDEYECEĞİM' Tartışmalar sürerken Sedat Ocakçı da çıkıp açıklama yaptı. Nerede olduğunu söylemeyen Ocakcı, şu açıklamayı yaptı: “Gördüğünüz gibi buradayım canlıyım kanlıyım. Sizin beni rahat bırakmamanıza rağmen ben sistemimi kurdum, kuruyorum. Hızlı bir şekilde fon girişini sağlıyorum. Kazandıkça, azar azar hepinize o çok sevdiğiniz paraları göndereceğim. En başında ben hangi noktadaysam, yine hala aynı noktadayım. Canım ciğerim dediğim, kardeşim dediklerimin arkamdan söyledikleri umurumda değil. Herkes haklı. Bu işi yine çözecek olan benim. Sahadayım. Beni muhattap aldığınız gibi her zaman alacaksınız. Hiçbir yere gitmedim. İzmir’e de geleceğim. Merak etmeyin. Paranızı hazırlıyorum.” Ancak Ocakçı'nın mağdurların paralarını ödeyeceklerine dair yaptığı paylaşımın ardından ortadan kaybolması dikkat çekti. İzmir mali polisinin de coin yatırımları ve kaçma iddiası ile ilgili inceleme başlattığı öğrenilirken, Sedat Ocakçı yüzünden mağdur olan binlerce yatırımcının kredi çektiği ve bu yüzden birçok kişinin ‘uçurumun kenarında’ olduğu iddia edildi. YİNE YÜKSEK KAZANÇ BEKLENTİSİ Çiğli'de Sedat Ocakçı'ya güvenerek yüzde 10 ile yüzde 20 gibi yüksek faiz getirisiyle her yaştan parasını teslim edenler bulunuyor. Öğrenciden emekliye, evini arabasını satıp kredi çekerek sisteme giren birçok yurttaş mağdur. İHA Fabrikası projesi adı altında çekilen reklam filminde, ''Bu topraklar çok garip kaldı evlat'' ifadeleri yer alıyor. Yozgat'ta Devlet yetkililerinin de katıldığı temel atma töreni bile düzenlenmiş. Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı.
Yozgat'ta İha ve Drone Fabrikası kuracağım diyerek 2,5 milyar TL toplayan Sedat Ocakçı, sırra kadem bastı.

Merkezi İzmir'de bulunan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı (34), memleketi Yozgat'a İHA fabrikası kuracağı vaadinde bulunarak yüzlerce kişiden para topladı.Hatta yatırım tevik belgesi de alan Ocakçı'ya hibe arazi bile verildi.Ocakçı'ya para verenler arasından şirket avukatları ve şirketin mali müşaviri de bulunuyor.Ocakçı, Yozgat'a kurulacak İHA fabrikası vaadi ile topladığı 2,5 milyar TL ile sırra kadem bastı.Şirketin sahiplerinden Sedat Ocakçı, kripto varlık olarak soğuk cüzdanlarda yer alan paraları yeğeni Salih Han’ın çaldığı iddiasında.Holdingin bulunduğu Çiğli'deki binanın da iki aylık kira ve elektrik su borcunun ödenmemesinden dolayı boşaltıldığı ve levhalarının da indirildiği görüldü.

'ÇOK SEVDİĞİNİZ PARALARI AZAR AZAR ÖDEYECEĞİM'

Tartışmalar sürerken Sedat Ocakçı da çıkıp açıklama yaptı. Nerede olduğunu söylemeyen Ocakcı, şu açıklamayı yaptı:

“Gördüğünüz gibi buradayım canlıyım kanlıyım. Sizin beni rahat bırakmamanıza rağmen ben sistemimi kurdum, kuruyorum. Hızlı bir şekilde fon girişini sağlıyorum. Kazandıkça, azar azar hepinize o çok sevdiğiniz paraları göndereceğim. En başında ben hangi noktadaysam, yine hala aynı noktadayım. Canım ciğerim dediğim, kardeşim dediklerimin arkamdan söyledikleri umurumda değil. Herkes haklı. Bu işi yine çözecek olan benim. Sahadayım. Beni muhattap aldığınız gibi her zaman alacaksınız. Hiçbir yere gitmedim. İzmir’e de geleceğim. Merak etmeyin. Paranızı hazırlıyorum.”

Ancak Ocakçı'nın mağdurların paralarını ödeyeceklerine dair yaptığı paylaşımın ardından ortadan kaybolması dikkat çekti. İzmir mali polisinin de coin yatırımları ve kaçma iddiası ile ilgili inceleme başlattığı öğrenilirken, Sedat Ocakçı yüzünden mağdur olan binlerce yatırımcının kredi çektiği ve bu yüzden birçok kişinin ‘uçurumun kenarında’ olduğu iddia edildi.

YİNE YÜKSEK KAZANÇ BEKLENTİSİ

Çiğli'de Sedat Ocakçı'ya güvenerek yüzde 10 ile yüzde 20 gibi yüksek faiz getirisiyle her yaştan parasını teslim edenler bulunuyor. Öğrenciden emekliye, evini arabasını satıp kredi çekerek sisteme giren birçok yurttaş mağdur.

İHA Fabrikası projesi adı altında çekilen reklam filminde, ''Bu topraklar çok garip kaldı evlat'' ifadeleri yer alıyor.

Yozgat'ta Devlet yetkililerinin de katıldığı temel atma töreni bile düzenlenmiş.

Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yaparsa Akp Yapar
(06.02.2024 11:09 - #5519)
Atalarımız ne buyurmuşlar: (Çok afedersiniz) İmam fossurursa cemaat z.çar...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.