Hasan ve Şeyma'nın Davasında Mahkemeden Kritik Rapor Talebi

GÜNDEM 20.12.2022 - 21:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hasan ve Şeyma'nın Davasında Mahkemeden Kritik Rapor Talebi

Kırşehir'de Hasan Aydoğan ve kız arkadaşı Şeyma Demir'i öldürmekle suçlanan 2 sanık hakim karşısına çıktı.Mahkeme heyeti sanıkların akli dengelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için rapor talep ederek duruşmayı 7 Şubat'a erteledi.

Yaklaşık 9 ay önce Kırşehir'de meydana gelen olayda Hasan Aydoğan ve kız arkadaşı Şeyma Demir'in vahşice öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Sami Aydoğan ve Şefik Ekici ise cinayet zanlısı olarak tutuklanmıştı.Geçtiğimiz ay ilk duruşması yapılan cinayetin 2. duruşması Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.2'şer kez Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklı sanıklardan Sami Aydoğan Van'dan, Şefik Ekici ise Batman'dan SEGBİS yöntemi ile duruşmaya katıldı.Duruşmada Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan'ın aileleri de hazır bulundu.   AVUKATI, EKİCİ'NİN DELİL KARARTMA SUÇUNDAN YARGILANMASINI TALEP ETTİ Mahkeme başkanı sanıklardan, daha önceki savunmalarına eklemek istedikleri olup olmadıklarını sordu.Sanıklardan Şefik Ekici, cinayet eylemini Sami Aydoğan'ın gerçekleştirdiğini ve 2 gencin nehre atılmasında; Sami Aydoğan'ın zoruyla iradesi dışında yardımda bulunduğunu tekrarladı.Şefik Ekici'nin avukatı ise adli tıp raporlarında; silah ve kovanlarda yapılan inceleme ile Şeyma Demir'e yönelik cinsel saldırı delili olarak incelenen mendil örneğinde Sami Aydoğan'ın DNA'sının bulunduğunu belirterek Şefik Ekici'nin, öldüklerini düşünerek gençlerin nehre atılmasında yardımcı olduğu gerekçesiyle delilleri karartma suçundan cezalandırılmasını, tedbir nedeniyle tutukluluk hali de göz önünde bulundurularak Ekici'nin tahliyesi ve beraatini talep etti. Sami Aydoğan ise Şefik Ekici'yi suçlayarak birden fazla eylemi aynı anda gerçekleştirebilmek için fazladan kolu olmadığını ileri sürdü.Sami Aydoğan'ın avukatı ise HTS kayıtlarının incelenmesini talep etti.   AKLİ DENGE DENGELERİNİN YERİNDE OLUP OLMADIĞI TESPİT EDİLECEK Hasan ve Şeyma'nın aileleri, her iki sanığın da en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.Daha sonra karar için 2 dakika ara veren mahkeme heyeti her iki sanığın da akli dengesinin yerinde olup olmadığını tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından rapor düzenlenmesi kararını vererek duruşmayı 7 Şubat'a erteledi.
Kırşehir'de Hasan Aydoğan ve kız arkadaşı Şeyma Demir'i öldürmekle suçlanan 2 sanık hakim karşısına çıktı.Mahkeme heyeti sanıkların akli dengelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için rapor talep ederek duruşmayı 7 Şubat'a erteledi.

Yaklaşık 9 ay önce Kırşehir'de meydana gelen olayda Hasan Aydoğan ve kız arkadaşı Şeyma Demir'in vahşice öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Sami Aydoğan ve Şefik Ekici ise cinayet zanlısı olarak tutuklanmıştı.Geçtiğimiz ay ilk duruşması yapılan cinayetin 2. duruşması Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.2'şer kez Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklı sanıklardan Sami Aydoğan Van'dan, Şefik Ekici ise Batman'dan SEGBİS yöntemi ile duruşmaya katıldı.Duruşmada Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan'ın aileleri de hazır bulundu.

 

AVUKATI, EKİCİ'NİN DELİL KARARTMA SUÇUNDAN YARGILANMASINI TALEP ETTİ

Mahkeme başkanı sanıklardan, daha önceki savunmalarına eklemek istedikleri olup olmadıklarını sordu.Sanıklardan Şefik Ekici, cinayet eylemini Sami Aydoğan'ın gerçekleştirdiğini ve 2 gencin nehre atılmasında; Sami Aydoğan'ın zoruyla iradesi dışında yardımda bulunduğunu tekrarladı.Şefik Ekici'nin avukatı ise adli tıp raporlarında; silah ve kovanlarda yapılan inceleme ile Şeyma Demir'e yönelik cinsel saldırı delili olarak incelenen mendil örneğinde Sami Aydoğan'ın DNA'sının bulunduğunu belirterek Şefik Ekici'nin, öldüklerini düşünerek gençlerin nehre atılmasında yardımcı olduğu gerekçesiyle delilleri karartma suçundan cezalandırılmasını, tedbir nedeniyle tutukluluk hali de göz önünde bulundurularak Ekici'nin tahliyesi ve beraatini talep etti.

Sami Aydoğan ise Şefik Ekici'yi suçlayarak birden fazla eylemi aynı anda gerçekleştirebilmek için fazladan kolu olmadığını ileri sürdü.Sami Aydoğan'ın avukatı ise HTS kayıtlarının incelenmesini talep etti.

 

AKLİ DENGE DENGELERİNİN YERİNDE OLUP OLMADIĞI TESPİT EDİLECEK

Hasan ve Şeyma'nın aileleri, her iki sanığın da en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.Daha sonra karar için 2 dakika ara veren mahkeme heyeti her iki sanığın da akli dengesinin yerinde olup olmadığını tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından rapor düzenlenmesi kararını vererek duruşmayı 7 Şubat'a erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.