Hastane Pislik İçinde Temizlikçiler Masa Başında

SAĞLIK 12.12.2022 - 22:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hastane Pislik İçinde Temizlikçiler Masa Başında

Daha önce Sağlık Bakanlığı'ndan talimatname gönderilmesine rağmen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlikçi kadrosunda bulunan kişiler, masa başı işlerde çalıştırılmaya devam ediyor.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlikçi kadrosuyla işe alınan kişilerin masa başı işlerde görevlendirildiği ve bu nedenle hastane temizliğine yeterli önemin verilmemesinden dolayı giden şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı, gönderdiği talimatnamede, temizlikçi ve işçi kadrosunda çalışanların masa başı işlerde görevlendirilmemeleri gerektiğini ve asıl işlerinde çalıştırılması yönünde talimatta bulunmuştu.   MASA BAŞI KIYAK İŞ Ancak aradan geçen süreye rağmen temizlikçi kadrosunda bulunanların, temizlik yapmak yerine masa başı kıyak işlerde çalıştırılmaya devam ettiği ortaya çıktı.   HASTANE HİJYEN KOŞULLARINDAN UZAK Hal böyle olunca Hastane temizliği için resmi olarak yeterli kadro olmasına rağmen gerçek anlamda temizlik işlerinin yetişmediği ve hastanenin bu nedenle yeterli hijyen koşullarından yoksun olduğu ileri sürüldü.   YERİNE TEMİZLİKÇİYİ KOYUP GİTTİ Öte yandan gazetemize yapılan bir ihbarda vatandaş, muayene için sıra veren görevlinin bir işi dolayısıyla yerinden ayrıldığını ve yerine koyduğu bir temizlik görevlisinin muayene için gelenlere sıra vermeye çalıştığını ancak hastaların sıra alabilmek için saatlerce beklediğini dile getirdi. İŞTE O VATANDAŞ TARAFINDAN GÖNDERİLEN GÖRÜNTÜ   Hastane Yönetiminin temizlik görevi yapmak yerine masa başında çalışan kişilere yönelik herhangi bir tasarrufu olacak mı göreceğiz ancak hastanenin olması gereken hijyenini sağlamak için işe alınanların bir an önce önlüklerini giyip hastaneyi baştan aşağı temizlemeleri şart !  Ömer Duran  
Daha önce Sağlık Bakanlığı'ndan talimatname gönderilmesine rağmen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlikçi kadrosunda bulunan kişiler, masa başı işlerde çalıştırılmaya devam ediyor.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlikçi kadrosuyla işe alınan kişilerin masa başı işlerde görevlendirildiği ve bu nedenle hastane temizliğine yeterli önemin verilmemesinden dolayı giden şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı, gönderdiği talimatnamede, temizlikçi ve işçi kadrosunda çalışanların masa başı işlerde görevlendirilmemeleri gerektiğini ve asıl işlerinde çalıştırılması yönünde talimatta bulunmuştu.

 

MASA BAŞI KIYAK İŞ

Ancak aradan geçen süreye rağmen temizlikçi kadrosunda bulunanların, temizlik yapmak yerine masa başı kıyak işlerde çalıştırılmaya devam ettiği ortaya çıktı.

 

HASTANE HİJYEN KOŞULLARINDAN UZAK

Hal böyle olunca Hastane temizliği için resmi olarak yeterli kadro olmasına rağmen gerçek anlamda temizlik işlerinin yetişmediği ve hastanenin bu nedenle yeterli hijyen koşullarından yoksun olduğu ileri sürüldü.

 

YERİNE TEMİZLİKÇİYİ KOYUP GİTTİ

Öte yandan gazetemize yapılan bir ihbarda vatandaş, muayene için sıra veren görevlinin bir işi dolayısıyla yerinden ayrıldığını ve yerine koyduğu bir temizlik görevlisinin muayene için gelenlere sıra vermeye çalıştığını ancak hastaların sıra alabilmek için saatlerce beklediğini dile getirdi.

İŞTE O VATANDAŞ TARAFINDAN GÖNDERİLEN GÖRÜNTÜ

 

Hastane Yönetiminin temizlik görevi yapmak yerine masa başında çalışan kişilere yönelik herhangi bir tasarrufu olacak mı göreceğiz ancak hastanenin olması gereken hijyenini sağlamak için işe alınanların bir an önce önlüklerini giyip hastaneyi baştan aşağı temizlemeleri şart ! 

Ömer Duran

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.