Hatay'da 6.4 Büyüklüğünde Deprem

GÜNDEM 20.02.2023 - 20:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hatay'da 6.4 Büyüklüğünde Deprem

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğüne, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin afet bölgesi genelinde etkili hissedildiği öğrenildi.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan bir deprem haberi daha geldi.Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Deprem sırasında birçok binanın yıkıldığı bildirildi.    5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi.Depremler afet bölgesi genelinde hissedildi. Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi. Samandağ’da saat 20.13’te 3.9 büyüklüğünde, saat 20.14’te de 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.   VATANDAŞLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI İki büyük depremin etkisinden kurtulamayan Hatay'da vatandaşlar büyük korku yaşadı. Depremin çok şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, hızla kaldıkları yerden çıktı.   ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ Depremin etkisiyle Hatay'da enkaz bölgesinde toz bulutu oluştu ve ambulans sesleri duyuldu. Deprem, Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa gibi çevre illerde de hissedildi.   AFAD’DAN UYARILAR Depremlerin ardından AFAD’dan uyarılar yapıldı. AFAD’ın Twitter hesabındaki paylaşımda ‘Önemli’ notuyla “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin” uyarıları yer aldı.    
Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğüne, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin afet bölgesi genelinde etkili hissedildiği öğrenildi.

 

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan bir deprem haberi daha geldi.Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Deprem sırasında birçok binanın yıkıldığı bildirildi.

 

 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi.Depremler afet bölgesi genelinde hissedildi.

Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi.

Samandağ’da saat 20.13’te 3.9 büyüklüğünde, saat 20.14’te de 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

 

VATANDAŞLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI

İki büyük depremin etkisinden kurtulamayan Hatay'da vatandaşlar büyük korku yaşadı. Depremin çok şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, hızla kaldıkları yerden çıktı.

 

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremin etkisiyle Hatay'da enkaz bölgesinde toz bulutu oluştu ve ambulans sesleri duyuldu. Deprem, Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa gibi çevre illerde de hissedildi.

 

AFAD’DAN UYARILAR

Depremlerin ardından AFAD’dan uyarılar yapıldı. AFAD’ın Twitter hesabındaki paylaşımda ‘Önemli’ notuyla “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin” uyarıları yer aldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.