İç Anadolu'nun Plajı Savcılı Turizme Kazandırılacak

TURİZM 02.02.2023 - 12:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İç Anadolu'nun Plajı Savcılı Turizme Kazandırılacak

İç Anadolu'nun plajı olarak adlandırılan Savcılı Sahil Şeridinin Turizme kazandırılması projesi sözleşmesi Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından imzalandı.Protokol kapsamında AHİKA projeye 9 milyon TL hibe desteği verecek.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında hazırlanan  “Savcılı Sahil Şeridinin Turizme Kazandırılması” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.     Vali H. Mete Buhara ile ilgili kurumlar arasında imzalanan ve AHİKA’dan 9 Milyon TL hibe desteği alacak olan proje ile Kaman Savcılı sahil şeridinin düzenlenerek bölgenin mevcut turizm potansiyelinin değerlendirilmesi planlanıyor. Böylece proje ile bölgede turistik ürün çeşitliliğine katkı sağlanması ve turizmden elde edilen gelirin artırılması hedefleniyor.     Proje kapsamında sahil şeridinin bütünüyle çevre düzenlemesinin yapılması, plajın rehabilite edilmesi, yeşil alan ve peyzaj çalışmaları, voleybol ve basketbol sahalarının oluşturulması, yüzer iskele kurulumu, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapımı çalışmaları yürütülecek, alanda var olan restoran, kafeterya, satış alanları ve diğer hizmet yapıları bu projeye entegre edilerek ziyaretçilerin bu turizm alanından faydalanmalarına imkânı sağlanacak.    
İç Anadolu'nun plajı olarak adlandırılan Savcılı Sahil Şeridinin Turizme kazandırılması projesi sözleşmesi Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından imzalandı.Protokol kapsamında AHİKA projeye 9 milyon TL hibe desteği verecek.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında hazırlanan  “Savcılı Sahil Şeridinin Turizme Kazandırılması” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

 

 

Vali H. Mete Buhara ile ilgili kurumlar arasında imzalanan ve AHİKA’dan 9 Milyon TL hibe desteği alacak olan proje ile Kaman Savcılı sahil şeridinin düzenlenerek bölgenin mevcut turizm potansiyelinin değerlendirilmesi planlanıyor. Böylece proje ile bölgede turistik ürün çeşitliliğine katkı sağlanması ve turizmden elde edilen gelirin artırılması hedefleniyor.

 

 

Proje kapsamında sahil şeridinin bütünüyle çevre düzenlemesinin yapılması, plajın rehabilite edilmesi, yeşil alan ve peyzaj çalışmaları, voleybol ve basketbol sahalarının oluşturulması, yüzer iskele kurulumu, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapımı çalışmaları yürütülecek, alanda var olan restoran, kafeterya, satış alanları ve diğer hizmet yapıları bu projeye entegre edilerek ziyaretçilerin bu turizm alanından faydalanmalarına imkânı sağlanacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.