Meteoroloji , ''Aşırı Soğuklar Geliyor''

YAŞAM 20.01.2022 - 23:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Meteoroloji , ''Aşırı Soğuklar Geliyor''

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Cumartesi gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi'nin Balkanlardan ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına gireceğini ve bölgede aşırı soğuk havanın etkili olacağını belirtti.

Hafta başında Sibirya'dan gelen soğuk havanın etkisi altına giren yurt genelinde bu kez Balkanlardan gelen soğuk hava ile birlikte havalar iyice soğuyacak.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olmasının beklendiği ifade edilirken önümüzdeki hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren, ülkemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda yurt genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin vurgulandı.   YAĞIŞLAR KIRŞEHİR GENELİNDE ETKİLİ OLACAK Açıklamada, 22.01.2022 Cumartesi günü; Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Yozgat'ta aralıklı kar yağışlı geçeceği , Yağışların; Kırşehir il genelinde, Yozgat’ın kuzey ve batı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiği vurgulandı. 23.01.2022 Pazar günü; bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların bölge genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağının tahmin edildiği belirtilen açıklmada 24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava ile birlikte kar yağışının 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olacağı ifade edilirken aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don ile ilgili vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Cumartesi gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi'nin Balkanlardan ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına gireceğini ve bölgede aşırı soğuk havanın etkili olacağını belirtti.

Hafta başında Sibirya'dan gelen soğuk havanın etkisi altına giren yurt genelinde bu kez Balkanlardan gelen soğuk hava ile birlikte havalar iyice soğuyacak.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olmasının beklendiği ifade edilirken önümüzdeki hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren, ülkemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda yurt genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin vurgulandı.

 

YAĞIŞLAR KIRŞEHİR GENELİNDE ETKİLİ OLACAK

Açıklamada, 22.01.2022 Cumartesi günü; Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Yozgat'ta aralıklı kar yağışlı geçeceği , Yağışların; Kırşehir il genelinde, Yozgat’ın kuzey ve batı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiği vurgulandı. 23.01.2022 Pazar günü; bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların bölge genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağının tahmin edildiği belirtilen açıklmada 24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava ile birlikte kar yağışının 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olacağı ifade edilirken aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don ile ilgili vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.