Fatma Girik'in Kırşehir Ziyareti

SANAT 24.01.2022 - 22:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Fatma Girik'in Kırşehir Ziyareti

1990 yılında yapılan ara seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Kırşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cahit Gürses'e destek vermek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile birlikte Kırşehir'e gelmişlerdi. O gün sabahın erken saatlerinde ağabeyim ile birlikte Ankara Caddesi'nde Tan İşhanı'nda bulunan SHP İl Binası önüne gitmiştik. Çocuk aklım işte, hayatımda ilk kez bir ünlü görmüş ve çok heyecanlanmıştım. Mahşeri bir kalabalık arasından o zamanlar tek kanallı televizyondan filmlerini seyrettiğim Fatma Girik'e avazım çıkana kadar ''Seni çok seviyorum Fatma Abla...'' diye bağırdığımı, onun da bana gülümsediğini anımsıyorum. Bindikleri seçim otobüsünün arkasından mahallelerde elimizde SHP bayraklarıyla saatlerce koşturmuştuk. Taşrada bir panayır havası vardı. ''Lan var ya ben Fatma Girik'le konuştum, oğlum'' diye mahalledeki arkadaşlara caka sattığımı da hatırlıyorum. 8 yaşındayken yaşadığım o günü hiç unutamam. Tabi o seçimleri Dr. Cahit Gürses büyük bir başarı ile kazandı, ben büyüdüm, o zamanlar sineması olmayan bir şehirden sinema okumak için İstanbul'a gittim. Sinema, televizyon, edebiyat ve siyaset dünyasından önemli insanlarla dostluklar kurdum, şimdi de İzmir'de sinema ile ilgili birimde çalışıyorum. Ancak çocuk yaşımda, yaşadığım şehirde sinema dünyasından ilk kez ünlü birini görmenin heyecanını hiç unutmadım. Az önce vefat haberini görünce bu anı geldi aklıma. Şişli Eski Belediye Başkanımız, kıymetli oyuncu Fatma Girik'e rahmet diliyorum. Çok sevdiği, 7 sene önce aramızdan ayrılan Türk Sineması'nın kıymetli yönetmenlerinden eşi Memduh Ün'e kavuştu.  Güle güle Fatma Abla... Cengiz Dağıstan

1990 yılında yapılan ara seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Kırşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cahit Gürses'e destek vermek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile birlikte Kırşehir'e gelmişlerdi.

O gün sabahın erken saatlerinde ağabeyim ile birlikte Ankara Caddesi'nde Tan İşhanı'nda bulunan SHP İl Binası önüne gitmiştik.

Çocuk aklım işte, hayatımda ilk kez bir ünlü görmüş ve çok heyecanlanmıştım.

Mahşeri bir kalabalık arasından o zamanlar tek kanallı televizyondan filmlerini seyrettiğim Fatma Girik'e avazım çıkana kadar ''Seni çok seviyorum Fatma Abla...'' diye bağırdığımı, onun da bana gülümsediğini anımsıyorum.

Bindikleri seçim otobüsünün arkasından mahallelerde elimizde SHP bayraklarıyla saatlerce koşturmuştuk.

Taşrada bir panayır havası vardı. ''Lan var ya ben Fatma Girik'le konuştum, oğlum'' diye mahalledeki arkadaşlara caka sattığımı da hatırlıyorum.

8 yaşındayken yaşadığım o günü hiç unutamam. Tabi o seçimleri Dr. Cahit Gürses büyük bir başarı ile kazandı, ben büyüdüm, o zamanlar sineması olmayan bir şehirden sinema okumak için İstanbul'a gittim.

Sinema, televizyon, edebiyat ve siyaset dünyasından önemli insanlarla dostluklar kurdum, şimdi de İzmir'de sinema ile ilgili birimde çalışıyorum.

Ancak çocuk yaşımda, yaşadığım şehirde sinema dünyasından ilk kez ünlü birini görmenin heyecanını hiç unutmadım.

Az önce vefat haberini görünce bu anı geldi aklıma. Şişli Eski Belediye Başkanımız, kıymetli oyuncu Fatma Girik'e rahmet diliyorum.

Çok sevdiği, 7 sene önce aramızdan ayrılan Türk Sineması'nın kıymetli yönetmenlerinden eşi Memduh Ün'e kavuştu. 

Güle güle Fatma Abla...

Cengiz Dağıstan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.