Kırşehir'de Yıkılan Direklerin Akıbeti Belli Oldu

GÜNDEM 28.04.2022 - 08:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yıkılan Direklerin Akıbeti Belli Oldu

Kırşehir'de ocak ayındaki şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda yüksek gerilim hattı direği devrilmişti.Konu ile ilgili Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez'in cevaplandırması için soru önergesi verdi? Bakanlığın verdiği cevapta direklerin akıbeti ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Enerji veTabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez'in cevaplandırması için verdiği soru önergesin de şu ifadelere yer verdi :  Ocak ayında yaşanan yoğun fırtına sebebiyle Kırşehir ili sınırları içinde TEİAŞ'a ait onlarca yüksek gerilim hattı direkleri yıkılmıştır.Geçici olarak elektrik kesintisine de neden olan yıkım sonrasında aradan 2 ay geçmesine rağmen hala yıkılan direklerin yerine yenilerinin yapılmdığı görülmüştür.Elektrik dağıtımının yapıldığı toplanma yerlerini besleyen bu direklerin alternatifin azalması ileride olabilecek olası başkaca yıkımlarda Kırşehir'i uzun süreli elektrik kesintileri ile baş başa bırakabilecektir.Bu sebeple bir an önce yıkılan direklerin yerine yenilerinin yapılması büyük önem arz etmektedir.Bu bağlamda ;  1.Ocak ayında yıkılan ve hala yenilerinin yapılmadığı yüksek gerilim hattı direkleri ile ilgili herhangi bir yenileme çalışmanız var mıdır varsa süreç ne aşamadadır ? 2. Ocak ayındaki fırtına sebebiyle Kırşehir il sınırları içinde yıkılan yüksek gerilim hattı dağıtım direklerinin sayısı kaçtır ?   90 GÜNLÜK TESİS SÜRECİ BAŞLADI Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise soru önergesine verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi :  22.01.2022 tarihinde yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgâra bağlı olarak, 400 kV Gölbaşı-Kayseri Kapasıtör Güney Elektrik İletim Hattında 64 ve 400 kV Gölbaşı-Kayseri Kapasitör Kuzey Elektrik iletim Hattında 52 olmak üzere toplam 116 adet direk yıkılmıştır Yıkılan direklerin yeniden yapımına ilişkin ihale sözleşmesi 01.03.2022 tarihinde imzalanarak yükleniciye  yer teslimi yapılmış olup, süresi 90 gün olarak belirlenen sözleşme kapsamında işe başlanarak tesis sürecine girilmiştir.  
Kırşehir'de ocak ayındaki şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda yüksek gerilim hattı direği devrilmişti.Konu ile ilgili Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez'in cevaplandırması için soru önergesi verdi? Bakanlığın verdiği cevapta direklerin akıbeti ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Enerji veTabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez'in cevaplandırması için verdiği soru önergesin de şu ifadelere yer verdi : 

Ocak ayında yaşanan yoğun fırtına sebebiyle Kırşehir ili sınırları içinde TEİAŞ'a ait onlarca yüksek gerilim hattı direkleri yıkılmıştır.Geçici olarak elektrik kesintisine de neden olan yıkım sonrasında aradan 2 ay geçmesine rağmen hala yıkılan direklerin yerine yenilerinin yapılmdığı görülmüştür.Elektrik dağıtımının yapıldığı toplanma yerlerini besleyen bu direklerin alternatifin azalması ileride olabilecek olası başkaca yıkımlarda Kırşehir'i uzun süreli elektrik kesintileri ile baş başa bırakabilecektir.Bu sebeple bir an önce yıkılan direklerin yerine yenilerinin yapılması büyük önem arz etmektedir.Bu bağlamda ; 

1.Ocak ayında yıkılan ve hala yenilerinin yapılmadığı yüksek gerilim hattı direkleri ile ilgili herhangi bir yenileme çalışmanız var mıdır varsa süreç ne aşamadadır ?

2. Ocak ayındaki fırtına sebebiyle Kırşehir il sınırları içinde yıkılan yüksek gerilim hattı dağıtım direklerinin sayısı kaçtır ?

 

90 GÜNLÜK TESİS SÜRECİ BAŞLADI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise soru önergesine verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi : 

22.01.2022 tarihinde yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgâra bağlı olarak, 400 kV Gölbaşı-Kayseri Kapasıtör Güney Elektrik İletim Hattında 64 ve 400 kV Gölbaşı-Kayseri Kapasitör Kuzey Elektrik iletim Hattında 52 olmak üzere toplam 116 adet direk yıkılmıştır Yıkılan direklerin yeniden yapımına ilişkin ihale sözleşmesi 01.03.2022 tarihinde imzalanarak yükleniciye  yer teslimi yapılmış olup, süresi 90 gün olarak belirlenen sözleşme kapsamında işe başlanarak tesis sürecine girilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.