Cacabey Meydanı Geniş Katılımlı İftara Ev Sahipliği Yaptı

KÜLTÜR 30.04.2022 - 13:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cacabey Meydanı Geniş Katılımlı İftara Ev Sahipliği Yaptı

Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen İftar Sofrası 29 Nisan 2022 Cuma günü Cacabey Meydanı’nda verildi.

 İftara Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, CHP Kırşehir milletvekili Metin İlhan, CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve binlerce Kırşehirli katıldı.İftar programı sonrası Müzik Dinletisi, Hacivat-Karagöz, Ateşbaz, Tahta Bacak Kukla, Ortaoyunu ve Palyaço etkinlikleri de yapıldı.     Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Bilindiği üzere bir normalde iftar programları yapmıyor; genelde 12 ay ihtiyaç sahiplerine aş kaynasın diye sosyal yardımlarda bulunuyoruz. Rahmetli Mehmet Amcamızın eşi Nadiye Teyzemiz, özellikle yemek vermemizi istedi. Biz de onu kıramadık. Köyde zor şartlarda yetiştirdiği hayvanını getirdi ve Cacabey Meydanı’nda yemek verilmesi dileğinde bulundu. Diğer yardım sever ve firesini zekatını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Kırşehir Belediyesi’ne müracaat eden hemşehrilerimizin de katkılarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Maddi yardımsa maddi olarak; koli yardımıysa koli olarak bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı ve ulaştırılmaya da devam ediyor.Bu yardımlar sadece Ramazan ayına mahsus olmayıp sürekli bir halde devam ediyor. Biz de bu vesileyle Bayram Arefesinde Cacabey Meydanı’nda bu organizasyonu gerçekleştirdik.     Biz, hiçbir çocuğumuzun yatağına aç girmemesi için, bize güvenen, bize inanan yardımsever vatandaşlarımızla birlikte bu ve buna benzer faaliyetlerle hemşehrilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Gerek Belediyemiz olarak gerekse de yurt içinden ve yurt dışından yardımda bulunan hemşehrilerimizin yardımlarını şeffaf bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz.Siz Kırşehirli hemşehrilerimin 'Hoş Geldin' diyerek karşıladıkları ve Pazartesi günü de Bayram ederek uğurlayacağımız Ramazan ayı sadece bir oruç ayı, sadece bir nefis terbiyesi ayı değildir.     Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışın sağlanması, anaların daha fazla ağlamaması için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi dileğinde bulunduğumuz bu ay, kötü sözden arınma, yetim hakkına el uzatmama, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve sonrasında kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır.Kırşehir Belediyesi olarak, Ramazan ayı boyunca 14 mahallemizde Ramazan ayının ruhuna uygun Mahalle Etkinliklerimizi tamamladık. Böylelikle, Sosyal Belediyeciliğin gereklerinde biri olan vatandaşla kendi yaşam alanlarında buluşmanın ve birlikte programlara katılmanın olanaklarını yarattık. Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu etkinliklerimiz bundan sonraki Ramazan aylarında da devam edecektir.Bugün akşam ise Cacabey Meydanı’ndaki İftar Sofralarımızla hep birlikte orucumuzu açmanın huzurunu yaşıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, burada bulunan herkese ve tüm Kırşehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyor, Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum.”    
Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen İftar Sofrası 29 Nisan 2022 Cuma günü Cacabey Meydanı’nda verildi.

 İftara Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, CHP Kırşehir milletvekili Metin İlhan, CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve binlerce Kırşehirli katıldı.İftar programı sonrası Müzik Dinletisi, Hacivat-Karagöz, Ateşbaz, Tahta Bacak Kukla, Ortaoyunu ve Palyaço etkinlikleri de yapıldı.

 

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere bir normalde iftar programları yapmıyor; genelde 12 ay ihtiyaç sahiplerine aş kaynasın diye sosyal yardımlarda bulunuyoruz. Rahmetli Mehmet Amcamızın eşi Nadiye Teyzemiz, özellikle yemek vermemizi istedi. Biz de onu kıramadık. Köyde zor şartlarda yetiştirdiği hayvanını getirdi ve Cacabey Meydanı’nda yemek verilmesi dileğinde bulundu. Diğer yardım sever ve firesini zekatını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Kırşehir Belediyesi’ne müracaat eden hemşehrilerimizin de katkılarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Maddi yardımsa maddi olarak; koli yardımıysa koli olarak bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı ve ulaştırılmaya da devam ediyor.Bu yardımlar sadece Ramazan ayına mahsus olmayıp sürekli bir halde devam ediyor. Biz de bu vesileyle Bayram Arefesinde Cacabey Meydanı’nda bu organizasyonu gerçekleştirdik.

 

 

Biz, hiçbir çocuğumuzun yatağına aç girmemesi için, bize güvenen, bize inanan yardımsever vatandaşlarımızla birlikte bu ve buna benzer faaliyetlerle hemşehrilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Gerek Belediyemiz olarak gerekse de yurt içinden ve yurt dışından yardımda bulunan hemşehrilerimizin yardımlarını şeffaf bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz.Siz Kırşehirli hemşehrilerimin 'Hoş Geldin' diyerek karşıladıkları ve Pazartesi günü de Bayram ederek uğurlayacağımız Ramazan ayı sadece bir oruç ayı, sadece bir nefis terbiyesi ayı değildir.

 

 

Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışın sağlanması, anaların daha fazla ağlamaması için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi dileğinde bulunduğumuz bu ay, kötü sözden arınma, yetim hakkına el uzatmama, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve sonrasında kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır.Kırşehir Belediyesi olarak, Ramazan ayı boyunca 14 mahallemizde Ramazan ayının ruhuna uygun Mahalle Etkinliklerimizi tamamladık. Böylelikle, Sosyal Belediyeciliğin gereklerinde biri olan vatandaşla kendi yaşam alanlarında buluşmanın ve birlikte programlara katılmanın olanaklarını yarattık. Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu etkinliklerimiz bundan sonraki Ramazan aylarında da devam edecektir.Bugün akşam ise Cacabey Meydanı’ndaki İftar Sofralarımızla hep birlikte orucumuzu açmanın huzurunu yaşıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, burada bulunan herkese ve tüm Kırşehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyor, Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.