Umre Yolcuları Kutsal Topraklara Uğurlandı

YAŞAM 18.11.2022 - 09:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Umre Yolcuları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Kırşehir’den Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile servisli 15 gün 7. tur ile umreye gidecek vatandaşlar düzenlenen programla kutsal beldelere uğurlandı.

Umre vazifesini yerine getirmek üzere Kırşehir'de yola çıkacak servisli 15 günlük 7. tur ile umreye gidecek umre yolcuları için 18.11.2022 Cuma günü sabah saat 08.00’de Ahi Evran Camii önünde uğurlama programı düzenlendi.   Programa, İl Müftüsü Mehmet Yaman. İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, din görevlileri, kafilede görevli imam hatip ve kadın irşat görevlisi, umre yolcuları ve yakınları katıldı. Ahi Evran Camii önünde düzenlenen program, kafilede Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.     Din görevlileri tarafından okunan telbiye, tekbir ve ilahilerin ardından İl Müftü yardımcısı Hacı Ahmet Başaran tarafından dua yapıldı. Ardından umre yolcularına otobüs içerisinde konuşan İl Müftüsü Mehmet Yaman, "Umre sıradan bir seyahat değildir. Umre yolcuğuğu manevi değerlerin artmasına vesile olan bir ibadettir.     Bugün ilimizden 41 kişiyi daha kutsal topraklara uğurluyoruz. Umre yolcularımıza Allah'tan makbul bir umre nasip etmesini ve hayırla gidip memleketlerinize sağ salim dönmenizi temenni ediyoruz. Allah’ın evinde, Resûlullah’ın huzurunda memleketimiz, vatanımız ve Ümmet-i Muhammed için, sağlık, huzur ve barış için bol bol dua edin." diyerek hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu.   Yaman'ın konuşmasının ardından umre yolcuları telbiye ve tekbirler eşliğinde uğurlandı.  
Kırşehir’den Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile servisli 15 gün 7. tur ile umreye gidecek vatandaşlar düzenlenen programla kutsal beldelere uğurlandı.

Umre vazifesini yerine getirmek üzere Kırşehir'de yola çıkacak servisli 15 günlük 7. tur ile umreye gidecek umre yolcuları için 18.11.2022 Cuma günü sabah saat 08.00’de Ahi Evran Camii önünde uğurlama programı düzenlendi.

 


Programa, İl Müftüsü Mehmet Yaman. İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, din görevlileri, kafilede görevli imam hatip ve kadın irşat görevlisi, umre yolcuları ve yakınları katıldı.
Ahi Evran Camii önünde düzenlenen program, kafilede Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

 

Din görevlileri tarafından okunan telbiye, tekbir ve ilahilerin ardından İl Müftü yardımcısı Hacı Ahmet Başaran tarafından dua yapıldı. Ardından umre yolcularına otobüs içerisinde konuşan İl Müftüsü Mehmet Yaman, "Umre sıradan bir seyahat değildir. Umre yolcuğuğu manevi değerlerin artmasına vesile olan bir ibadettir.

 

 

Bugün ilimizden 41 kişiyi daha kutsal topraklara uğurluyoruz. Umre yolcularımıza Allah'tan makbul bir umre nasip etmesini ve hayırla gidip memleketlerinize sağ salim dönmenizi temenni ediyoruz. Allah’ın evinde, Resûlullah’ın huzurunda memleketimiz, vatanımız ve Ümmet-i Muhammed için, sağlık, huzur ve barış için bol bol dua edin." diyerek hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu.

 


Yaman'ın konuşmasının ardından umre yolcuları telbiye ve tekbirler eşliğinde uğurlandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.