Eşini Öldüren Polisin Uzaklaştırma Kararı Uzatılmamış Silahı İade Edilmiş

ASAYİŞ 22.01.2023 - 21:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Eşini Öldüren Polisin Uzaklaştırma Kararı Uzatılmamış Silahı İade Edilmiş

Boşanma aşamasında olduğu polis memuru eşi Aslı Yılmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden özel harekât polisi Hüseyin Emre Yılmaz'a iki kez uzaklaştırma kararı verilerek silahının alındığı, kararın uzatılmayarak silahının iade edilmesinden sonra cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Antalya'da görev yapan özel harekât polisi Hüseyin Emre Yılmaz, Kırşehir'de görev yapan polis memuru eşi Aslı Yılmaz ile boşanma aşamasındaydı.Antalya'dan Kırşehir'e gelen Hüseyin Emre Yılmaz, Aslı Yılmaz ile Kentpark yakınlarında buluştu.Bir süre sonra tartışmaya başlayan çift kavga ettiği sırada belindeki silahını çıkaran Hüseyin Emre Yılmaz, eşi Aslı Yılmaz'ın üzerine kurşun yağdırdı.Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybederken Hüseyin Emre Yılmaz, aynı silahla başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.   2 KEZ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ Alınan bilgiye göre polis memuru Aslı Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu Hüseyin Emre Yılmaz hakkında Kırşehir’deki mahkemeye başvurarak 2 defa ‘uzaklaştırma kararı’ aldırdı. Mahkemenin aldığı bu kararla birlikte Hüseyin Emre Yılmaz’ın silahına da el konuldu.   KORUMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ Üçüncü defa kararı uzatmak için mahkemeye başvuran Aslı Yılmaz’ın bu talebi Hüseyin Emre Yılmaz’ın Antalya’da görevli olduğu gerekçe gösterilerek reddedildi. Ardından Aslı Yılmaz, Antalya’daki mahkemeye başvurdu ama ‘koruma talebi’ kabul edilmedi ve özel harekât polisi olan Hüseyin Emre Yılmaz’ın el konulan silahı kendisine teslim edildi. Bu kararın ardından çocuğunu görme bahanesiyle Kırşehir’e gelen Hüseyin Emre Yılmaz, iade edilen silahıyla eşine 10 el ateş ederek öldürdü. Hüseyin Emre Yılmaz ise Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşam mücadelesi veriyor.   TALİHSİZ KADININ CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ Kırşehir mezarlıklar müdürlüğünde meslektaşları tarafından aileye teslim edilen Aslı Yılmaz'ın cenazesi, Malatya Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek törenin ardından aile mezarlığına defnedilecek. Hüseyin Emre Yılmaz ve Aslı Yılmaz'ın 5 yaşındaki çocuklarının ise olayın ardından devlet gözetiminde koruma altına alındığı öğrenildi.        
Boşanma aşamasında olduğu polis memuru eşi Aslı Yılmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden özel harekât polisi Hüseyin Emre Yılmaz'a iki kez uzaklaştırma kararı verilerek silahının alındığı, kararın uzatılmayarak silahının iade edilmesinden sonra cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Antalya'da görev yapan özel harekât polisi Hüseyin Emre Yılmaz, Kırşehir'de görev yapan polis memuru eşi Aslı Yılmaz ile boşanma aşamasındaydı.Antalya'dan Kırşehir'e gelen Hüseyin Emre Yılmaz, Aslı Yılmaz ile Kentpark yakınlarında buluştu.Bir süre sonra tartışmaya başlayan çift kavga ettiği sırada belindeki silahını çıkaran Hüseyin Emre Yılmaz, eşi Aslı Yılmaz'ın üzerine kurşun yağdırdı.Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybederken Hüseyin Emre Yılmaz, aynı silahla başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

 

2 KEZ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ

Alınan bilgiye göre polis memuru Aslı Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu Hüseyin Emre Yılmaz hakkında Kırşehir’deki mahkemeye başvurarak 2 defa ‘uzaklaştırma kararı’ aldırdı. Mahkemenin aldığı bu kararla birlikte Hüseyin Emre Yılmaz’ın silahına da el konuldu.

 

KORUMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Üçüncü defa kararı uzatmak için mahkemeye başvuran Aslı Yılmaz’ın bu talebi Hüseyin Emre Yılmaz’ın Antalya’da görevli olduğu gerekçe gösterilerek reddedildi. Ardından Aslı Yılmaz, Antalya’daki mahkemeye başvurdu ama ‘koruma talebi’ kabul edilmedi ve özel harekât polisi olan Hüseyin Emre Yılmaz’ın el konulan silahı kendisine teslim edildi. Bu kararın ardından çocuğunu görme bahanesiyle Kırşehir’e gelen Hüseyin Emre Yılmaz, iade edilen silahıyla eşine 10 el ateş ederek öldürdü. Hüseyin Emre Yılmaz ise Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşam mücadelesi veriyor.

 

TALİHSİZ KADININ CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Kırşehir mezarlıklar müdürlüğünde meslektaşları tarafından aileye teslim edilen Aslı Yılmaz'ın cenazesi, Malatya Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek törenin ardından aile mezarlığına defnedilecek. Hüseyin Emre Yılmaz ve Aslı Yılmaz'ın 5 yaşındaki çocuklarının ise olayın ardından devlet gözetiminde koruma altına alındığı öğrenildi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.