2 Yıl Gecikti Maliyeti 5'e Katlandı

SAĞLIK 16.02.2023 - 20:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

2 Yıl Gecikti Maliyeti 5'e Katlandı

Kırşehir'e yapılması planlanan 400 yataklı yeni hastane projesinin ihalesi gerçekleştirildi.2021 yılı yatırım programına alınan projenin maliyeti o dönem 280 milyon TL olarak açıklanmıştı.2023 yılında yapılan ihale bedeli 1 milyar 329 milyon TL olarak açıklandı.Yani 2 yıllık gecikme devlete 5 kat maliyet yükledi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 2020 yılında yaptığı açıklamada, Kırşehir'e 400 yataklı yeni bir hastane yapılacağını duyurmuştu.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin hemen karşısında yapılacak hastanenin 2021 yılı yatırım programına alındığını ve maliyetinin de 280 Milyon TL olduğunu belirtmişti.   İHALESİ YAPILDI Kırşehir'e yapılacak olan ve 2021 yılı yatırım programına alınan yeni hastane projesi ile ilgili aradan geçen sürede herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.2 yıllık gecikmenin ardından 15 Şubat 2023 tarihinde yeni yapılacak hastanenin ihalesi gerçekleştirildi.İhaleyi 1 milyar 329 Milyon TL bedel ile Ankara Merkezli Aras Grup aldı.Projenin tamamlanma süresi ise 750 gün olarak belirlendi.İhaleyi alan firma daha önce de Kırşehir Kapalı Cezaevi Kampüsünü inşa etmişti.   2 YILLIK GECİKME 5 KAT ZARAR GETİRDİ AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli yeni hastanin 2021 yılı maliyetini 280 milyon TL olarak açıklamıştı.Ancak Kırşehir'e yapılacak olan birçok proje gibi hastane projesi de beklemeye alındı.2 yıllık gecikmenin ardından hastane ihale edildi.İhale bedeli 1 milyar 329 milyon TL olan hastanenin 2021 yılı maliyetine göre 5 kat artış yaşandığı gözlendi.Yani 2 yıllık gecikmenin devlete maliyeti 5 kat artmış oldu.   MEVCUT HASTANE NE OLACAK ? Yeni hastanenin ihalesi gerçekleştirilirken 350 yataklı mevcut hastane binasının ise ne olacağı merak konusu.Kırşehir kamuoyu henüz yeni olan mevcut hastane binasının atıl kalmasından korkuyor.AK Parti yönetimi ise mevcut hastane binasının akıbeti ile henüz net bir açıklama yapılmadı.
Kırşehir'e yapılması planlanan 400 yataklı yeni hastane projesinin ihalesi gerçekleştirildi.2021 yılı yatırım programına alınan projenin maliyeti o dönem 280 milyon TL olarak açıklanmıştı.2023 yılında yapılan ihale bedeli 1 milyar 329 milyon TL olarak açıklandı.Yani 2 yıllık gecikme devlete 5 kat maliyet yükledi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 2020 yılında yaptığı açıklamada, Kırşehir'e 400 yataklı yeni bir hastane yapılacağını duyurmuştu.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin hemen karşısında yapılacak hastanenin 2021 yılı yatırım programına alındığını ve maliyetinin de 280 Milyon TL olduğunu belirtmişti.

 

İHALESİ YAPILDI

Kırşehir'e yapılacak olan ve 2021 yılı yatırım programına alınan yeni hastane projesi ile ilgili aradan geçen sürede herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.2 yıllık gecikmenin ardından 15 Şubat 2023 tarihinde yeni yapılacak hastanenin ihalesi gerçekleştirildi.İhaleyi 1 milyar 329 Milyon TL bedel ile Ankara Merkezli Aras Grup aldı.Projenin tamamlanma süresi ise 750 gün olarak belirlendi.İhaleyi alan firma daha önce de Kırşehir Kapalı Cezaevi Kampüsünü inşa etmişti.

 

2 YILLIK GECİKME 5 KAT ZARAR GETİRDİ

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli yeni hastanin 2021 yılı maliyetini 280 milyon TL olarak açıklamıştı.Ancak Kırşehir'e yapılacak olan birçok proje gibi hastane projesi de beklemeye alındı.2 yıllık gecikmenin ardından hastane ihale edildi.İhale bedeli 1 milyar 329 milyon TL olan hastanenin 2021 yılı maliyetine göre 5 kat artış yaşandığı gözlendi.Yani 2 yıllık gecikmenin devlete maliyeti 5 kat artmış oldu.

 

MEVCUT HASTANE NE OLACAK ?

Yeni hastanenin ihalesi gerçekleştirilirken 350 yataklı mevcut hastane binasının ise ne olacağı merak konusu.Kırşehir kamuoyu henüz yeni olan mevcut hastane binasının atıl kalmasından korkuyor.AK Parti yönetimi ise mevcut hastane binasının akıbeti ile henüz net bir açıklama yapılmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.