Niğde'de 5.2 Büyüklüğünde Deprem

GÜNDEM 25.02.2023 - 13:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Niğde'de 5.2 Büyüklüğünde Deprem

Merkez üssü Niğde / Bor-Obruk olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem Kırşehir'de de etkili şekilde hissedildi.

Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre merkez Üssü Niğde'nin Bor/Obruk İlçeleri olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Saat 13:27'de yerin 5 kilometre altında meydana gelen deprem başta Niğde olmak üzere Kayseri, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir'de de etkili şekilde hissedildi.AFAD, depremin büyüklüğünü 5.3 verirken yerin 7 kilometre altında gerçekleştiğini bildirdi.Depremin merkez üssünün Kırşehir'e kuş uçuş mesafesi 135 kilometre. Yine merkez üssü Niğde'nin Bor İlçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem dün meydana gelmiş ve çevre illerde de etkili şekilde hissedilmişti.   VALİLİK: OLUMSUZLUK GÖRÜLMEDİ Niğde Valiliği’nce 5.3’lük depremin ardından ekiplerin saha çalışmasını sürdürdüğü ancak ilk belirlemelere göre, olumsuzluğun görülmediği açıklandı. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran da ilçede herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını belirtti. Kent genelinde ise deprem sonrası tedirgin olanlar, kendilerini sokağa attı.   BAĞIMSIZ BİR DEPREM AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, Niğde Bor’da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremi bağımsız bir deprem olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Merkez üssü Niğde / Bor-Obruk olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem Kırşehir'de de etkili şekilde hissedildi.

Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre merkez Üssü Niğde'nin Bor/Obruk İlçeleri olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Saat 13:27'de yerin 5 kilometre altında meydana gelen deprem başta Niğde olmak üzere Kayseri, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir'de de etkili şekilde hissedildi.AFAD, depremin büyüklüğünü 5.3 verirken yerin 7 kilometre altında gerçekleştiğini bildirdi.Depremin merkez üssünün Kırşehir'e kuş uçuş mesafesi 135 kilometre.

Yine merkez üssü Niğde'nin Bor İlçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem dün meydana gelmiş ve çevre illerde de etkili şekilde hissedilmişti.

 

VALİLİK: OLUMSUZLUK GÖRÜLMEDİ

Niğde Valiliği’nce 5.3’lük depremin ardından ekiplerin saha çalışmasını sürdürdüğü ancak ilk belirlemelere göre, olumsuzluğun görülmediği açıklandı. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran da ilçede herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını belirtti. Kent genelinde ise deprem sonrası tedirgin olanlar, kendilerini sokağa attı.

 

BAĞIMSIZ BİR DEPREM

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, Niğde Bor’da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremi bağımsız bir deprem olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.