YSK'dan Parmak Boyası Kararı

SİYASET 09.03.2023 - 21:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

YSK'dan Parmak Boyası Kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerde 'parmak boyası kullanılsın' başvurusuyla ilgili kararını verdi.

İYİ Parti'nin YSK temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat'ın talimatıyla bugün, “seçimlerle parmak boyası” uygulanması talebiyle, YSK'ya başvurmuştu.   Öztürk, bugün verdiği dilekçede; “Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçiminde, Anayasa madde 79 gereğince her iki seçim türünde de ‘parmak boyası' uygulanması hususunda karar alınmasını saygılarımla talep ederim” dedi.   “YASAL DÜZENLEME GEREKLİ” YSK bugün karar verdi ve başvuruyu reddetti. Öztürk, kararı; sosyal medya hesabında “Seçimlerde parmak boyası' uygulanması talebimize Yüksek Seçim kurulu, ‘Yasal düzenleme gerektiğinden işlem yapılmasına yer olmadığına' şeklinde karar verdi” açıklamasını yaptı.   CHP DE KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ CHP’nin seçimlerde parmak boyası kullanılmasını öngören kanun teklifinin görüşülmesi önerisi Kasım 2022’de TBMM’de reddedilmişti. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “AKP’ye oy vermiş seçmenlerin de yüzde 66’sı istiyor arkadaşlar. Neden kaçıyorsunuz? Seçim güvenliği açısından en önemli bu yasa teklifini ortaya koyalım” ifadelerini kullanmıştı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerde 'parmak boyası kullanılsın' başvurusuyla ilgili kararını verdi.

İYİ Parti'nin YSK temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat'ın talimatıyla bugün, “seçimlerle parmak boyası” uygulanması talebiyle, YSK'ya başvurmuştu.

 

Öztürk, bugün verdiği dilekçede; “Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçiminde, Anayasa madde 79 gereğince her iki seçim türünde de ‘parmak boyası' uygulanması hususunda karar alınmasını saygılarımla talep ederim” dedi.

 

“YASAL DÜZENLEME GEREKLİ”

YSK bugün karar verdi ve başvuruyu reddetti. Öztürk, kararı; sosyal medya hesabında “Seçimlerde parmak boyası' uygulanması talebimize Yüksek Seçim kurulu, ‘Yasal düzenleme gerektiğinden işlem yapılmasına yer olmadığına' şeklinde karar verdi” açıklamasını yaptı.

 

CHP DE KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ

CHP’nin seçimlerde parmak boyası kullanılmasını öngören kanun teklifinin görüşülmesi önerisi Kasım 2022’de TBMM’de reddedilmişti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “AKP’ye oy vermiş seçmenlerin de yüzde 66’sı istiyor arkadaşlar. Neden kaçıyorsunuz? Seçim güvenliği açısından en önemli bu yasa teklifini ortaya koyalım” ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.