Yapay Zeka İle Ürettikleri Cihazla Türkiye 2.si Oldular

TEKNOLOJİ 05.05.2023 - 10:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yapay Zeka İle Ürettikleri Cihazla Türkiye 2.si Oldular

Özel bir program ve yapay zeka 5 aylık bir sürede '' damar görüntüleme'' cihazı geliştiren Kırşehirli 8. sınıf

Kaman Bilim ve Sanat Merkezi Robotik çalışma ve Bilgisayar Öğretmeni Nuri Şensoy'un rehberliğinde 8.sınıf öğrencisi Tufan Kaya, 7. sınıf öğrencisi Buğra Avşar ve 5. sınıf öğrencisi Ali Arslan Koç tarafından geliştirilen damar görüntüleme cihazı, Teknofest finalinde ''Sağlık ve İlk Yardım'' kategorisinde 2. oldu.   YAPAY ZEKA ÜRÜNÜ Bir kanser hastası tanıdıklarının yaşadıklarından yola çıkarak projeyi hazırladıklarını belirten Bilgisayar Öğretmeni Nuri Şensoy, '' Kan alma süreçleri çok sıkıntılıydı.Buna bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşündük.Damar yolu görüntüleme araçları araştırdığımızda fiyatlarının yüksek olduğunu ve hastanelerin birçoğunda olmadığını belirledik.Özel bir uygulama ile yapay zeka geliştirerek Farklı görüntüleme tekniklerini bir arada kullanarak 5 aylık süre sonunda projeyi başarıyla tamamladık'' diye konuştu.
Özel bir program ve yapay zeka 5 aylık bir sürede '' damar görüntüleme'' cihazı geliştiren Kırşehirli 8. sınıf

Kaman Bilim ve Sanat Merkezi Robotik çalışma ve Bilgisayar Öğretmeni Nuri Şensoy'un rehberliğinde 8.sınıf öğrencisi Tufan Kaya, 7. sınıf öğrencisi Buğra Avşar ve 5. sınıf öğrencisi Ali Arslan Koç tarafından geliştirilen damar görüntüleme cihazı, Teknofest finalinde ''Sağlık ve İlk Yardım'' kategorisinde 2. oldu.

 

YAPAY ZEKA ÜRÜNÜ

Bir kanser hastası tanıdıklarının yaşadıklarından yola çıkarak projeyi hazırladıklarını belirten Bilgisayar Öğretmeni Nuri Şensoy, '' Kan alma süreçleri çok sıkıntılıydı.Buna bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşündük.Damar yolu görüntüleme araçları araştırdığımızda fiyatlarının yüksek olduğunu ve hastanelerin birçoğunda olmadığını belirledik.Özel bir uygulama ile yapay zeka geliştirerek Farklı görüntüleme tekniklerini bir arada kullanarak 5 aylık süre sonunda projeyi başarıyla tamamladık'' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.