Turan Yıldırım: Kırşehir de çiftçilerimizin bütün sorunlarını çözeceğiz

SİYASET 09.05.2023 - 13:05, Güncelleme: 09.05.2023 - 20:15
 

Turan Yıldırım: Kırşehir de çiftçilerimizin bütün sorunlarını çözeceğiz

İYİ Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım, göreve gelmesi durumunda çiftçilerin bütün sorunlarını çözeceğini dile getirdi.

İyi Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım çitçilerin sorunları ve tarım politikaları hakkında konuştu. Mevcut iktidarın çiftçiyi ve köylüyü hak ettiği gibi düşünmediğinin altını çizen Turan Yıldırım, ziyaret ettiği köylerde çiftçilerle buluşarak Anadolu tarımının nasıl bitirildiğini anlattı. Turan Yıldırım, “Çiftçilerimiz zor durumda. Artan akaryakıt ve gübre fiyatları yüzünden tarlalar ekilemiyor, mahsul alınamıyor. Çiftçilere verilen destek yetersiz. Çiftçilerimiz ekimlerine gübre atamıyor, tarlalarını süremiyor.” Dedi.  Turan Yıldırım çiftçiliğin önemini şu sözlerle dile getirdi: “85 milyonun beslenmesi, çocuklarımızın yatağa aç girmemesi, bütün vatandaşlarımızın sadece karnını doyurması değil, yeterli beslenmesi için çiftçilerimize gereken önemi vermeliyiz. Milyarlarca lirayı rant uğruna peşkeş çekenler çiftçilerimizin cebindeki üç beş kuruşa göz dikerek Türkiye’yi bir gıda krizine sürüklüyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz.” Tarım politikaları ve çiftçilere verilecek desteklerden bahseden Turan Yıldırım, “Tarımda yeni bir çağ açacağız. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru ürüne gereken fiyat ve girdi desteğini sağlayacağız. Fiyatlama politikamızda ürünün eşik fiyatını ürün ekilmeden açıklayacak ve piyasadaki fiyat gelişmelerine göre fark fiyatı ve müdahale fiyatı uygulamalarını kullanacağız. Çiftçilerimizin borçlarının takiplerini durduracağız. Ziraat Bankasını kredi bankacılığından çıkartarak, kuruluş amacına uygun hale getirerek çiftçilerimizi rahatlatacağız. Zirai kredilerin geri ödeme takvimini hasat dönemine göre belirlenmesini sağlayacağız. Tarım teknolojilerinin kullanılması konusunda çiftçilerimizi destekleyecek ve gerekli teşvikleri sağlayacağız” diye konuştu.
İYİ Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım, göreve gelmesi durumunda çiftçilerin bütün sorunlarını çözeceğini dile getirdi.

İyi Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım çitçilerin sorunları ve tarım politikaları hakkında konuştu. Mevcut iktidarın çiftçiyi ve köylüyü hak ettiği gibi düşünmediğinin altını çizen Turan Yıldırım, ziyaret ettiği köylerde çiftçilerle buluşarak Anadolu tarımının nasıl bitirildiğini anlattı. Turan Yıldırım, “Çiftçilerimiz zor durumda. Artan akaryakıt ve gübre fiyatları yüzünden tarlalar ekilemiyor, mahsul alınamıyor. Çiftçilere verilen destek yetersiz. Çiftçilerimiz ekimlerine gübre atamıyor, tarlalarını süremiyor.” Dedi. 


Turan Yıldırım çiftçiliğin önemini şu sözlerle dile getirdi: “85 milyonun beslenmesi, çocuklarımızın yatağa aç girmemesi, bütün vatandaşlarımızın sadece karnını doyurması değil, yeterli beslenmesi için çiftçilerimize gereken önemi vermeliyiz. Milyarlarca lirayı rant uğruna peşkeş çekenler çiftçilerimizin cebindeki üç beş kuruşa göz dikerek Türkiye’yi bir gıda krizine sürüklüyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz.”


Tarım politikaları ve çiftçilere verilecek desteklerden bahseden Turan Yıldırım, “Tarımda yeni bir çağ açacağız. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru ürüne gereken fiyat ve girdi desteğini sağlayacağız. Fiyatlama politikamızda ürünün eşik fiyatını ürün ekilmeden açıklayacak ve piyasadaki fiyat gelişmelerine göre fark fiyatı ve müdahale fiyatı uygulamalarını kullanacağız. Çiftçilerimizin borçlarının takiplerini durduracağız. Ziraat Bankasını kredi bankacılığından çıkartarak, kuruluş amacına uygun hale getirerek çiftçilerimizi rahatlatacağız. Zirai kredilerin geri ödeme takvimini hasat dönemine göre belirlenmesini sağlayacağız. Tarım teknolojilerinin kullanılması konusunda çiftçilerimizi destekleyecek ve gerekli teşvikleri sağlayacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emre
(09.05.2023 20:36 - #287)
Seçim yaklaşınca ne yapacağıznizi sasiriyonuz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.