Kaman'da Neşet Ertaş Heykeline Çirkin Saldırı

SANAT 12.08.2022 - 03:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kaman'da Neşet Ertaş Heykeline Çirkin Saldırı

Kaman'da Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın heykeli

Önceki dönem Belediye Başkanlığı tarafından 2013 yılında Kaman Belediyesi eski hizmet binası önüne konulan Halk Ozanı Neşet Ertaş'a ait heykel, yeni hzmet binasının yapımı nedeniyle mevcut belediye yönetimi tarafından depoya kaldırılmıştı.Bir süre önce Abdallar Mahallesi olarak bilinen Sarıuşağı Mahallesi'ne kaidesiyle yerleştirilen heykele kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.     Saldırı nedeniyle heykelin önemli ölçüde zarar gördüğü gözlendi.Mahalle sakinleri ise heykelin daha güvenli bir noktaya yerleştirilmesini talep ediyor.Polis ise saldırı olayı ile ilgili tahkikat başlattı. Bilindiği üzere daha önce de Alevi derneklerine düzenlenen saldırının ardından Eyüp Sultan Camii'nde bulunan çiniler de çekiçle kırılmıştır.
Kaman'da Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın heykeli

Önceki dönem Belediye Başkanlığı tarafından 2013 yılında Kaman Belediyesi eski hizmet binası önüne konulan Halk Ozanı Neşet Ertaş'a ait heykel, yeni hzmet binasının yapımı nedeniyle mevcut belediye yönetimi tarafından depoya kaldırılmıştı.Bir süre önce Abdallar Mahallesi olarak bilinen Sarıuşağı Mahallesi'ne kaidesiyle yerleştirilen heykele kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.

 

 

Saldırı nedeniyle heykelin önemli ölçüde zarar gördüğü gözlendi.Mahalle sakinleri ise heykelin daha güvenli bir noktaya yerleştirilmesini talep ediyor.Polis ise saldırı olayı ile ilgili tahkikat başlattı.

Bilindiği üzere daha önce de Alevi derneklerine düzenlenen saldırının ardından Eyüp Sultan Camii'nde bulunan çiniler de çekiçle kırılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.