Kar Yağışı Kırşehir'de Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

EKONOMİ 03.02.2022 - 12:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kar Yağışı Kırşehir'de Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Kırşehir'de son 20 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, '' Üreticinin yüzü gülecek'' dedi.

Son yıllarda baş gösteren kuraklık nedeniyle tarımdaki verim de düşmeye başlamıştı ancak son kar yağışları çiftçileri oldukça sevindirdi. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, kar yağışının çiftçiyi sevindirdiğini söyleyerek, "Bizler böyle bir yağış olmasını bekliyorduk. Kırşehir'de son 20 yılın en güzel yağışı oldu. Üretici için son derece sevindirici bir durum. Elbette yağışla birlikte bazı güçlüklerde oluştu. Yolların kapanması, hayvan barınaklarının çatılarının uçması ve su sorunu gibi bazı etkiler oldu ama bitkiler üzerinde ve tahıl üreticisi açısından son derece faydalı oldu. Oluşan kar inşallah yağmurla birlikte kalkar. Bu durum baraj ve göletlerin su miktarlarının yükselmesine ve toprağın nem kazanmasına etki sağlayacaktır. Üreticinin de yüzü yağışlarla gülecek" diye konuştu. Yağışların sevindirici olduğunu ama üreticinin girdi maliyetlerinin düşmesini de beklediğini belirten Purcu, "Girdi maliyetleri döviz ve enflasyona bağlı yükseldi. Gübre ve mazotta 3-4 kat yükseliş oldu. Beklentimiz artan girdi maliyetlerinin düşürülmesidir" dedi.
Kırşehir'de son 20 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, '' Üreticinin yüzü gülecek'' dedi.

Son yıllarda baş gösteren kuraklık nedeniyle tarımdaki verim de düşmeye başlamıştı ancak son kar yağışları çiftçileri oldukça sevindirdi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, kar yağışının çiftçiyi sevindirdiğini söyleyerek, "Bizler böyle bir yağış olmasını bekliyorduk. Kırşehir'de son 20 yılın en güzel yağışı oldu. Üretici için son derece sevindirici bir durum. Elbette yağışla birlikte bazı güçlüklerde oluştu. Yolların kapanması, hayvan barınaklarının çatılarının uçması ve su sorunu gibi bazı etkiler oldu ama bitkiler üzerinde ve tahıl üreticisi açısından son derece faydalı oldu. Oluşan kar inşallah yağmurla birlikte kalkar. Bu durum baraj ve göletlerin su miktarlarının yükselmesine ve toprağın nem kazanmasına etki sağlayacaktır. Üreticinin de yüzü yağışlarla gülecek" diye konuştu.

Yağışların sevindirici olduğunu ama üreticinin girdi maliyetlerinin düşmesini de beklediğini belirten Purcu, "Girdi maliyetleri döviz ve enflasyona bağlı yükseldi. Gübre ve mazotta 3-4 kat yükseliş oldu. Beklentimiz artan girdi maliyetlerinin düşürülmesidir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.