Keme Mantarının Kilogramı 300-350 TL Arasında Satışa Sunuluyor

YAŞAM 28.04.2023 - 12:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Keme Mantarının Kilogramı 300-350 TL Arasında Satışa Sunuluyor

Kırşehir'de son yağışların etkisiyle belli başlı bölgelerde çıkan Keme Mantarının kilogramı sosyal medya üzerinde 300-350 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Patates yumrusu görüntüsü ile ön plana çıkan keme mantarı Kırşehir'in belli başlı bölgelerinde çıkıyor ve vatandaşlar işini gücünü bırakarak bu özel mantara ulaşmak için dağ bayır geziyor.     Kırmızımsı ve soluk renge sahip olan mantar türü Kırşehir'de özellikle 'Irmak Bucağı' olarak adlandırılan bölgede çokça bulunuyor.   Halk arasında protein deposu olarak bilinen ve özel hazırlanan şekliyle sofralarda yer alan mantar türü genellikle çayırlık ve otluk alanlarda bulunuyor.     Son yağışlarla birlikte birçok yerde görülen keme mantarı, bazı vatandaşlar tarafından tüketilmek için bazı vatandaşlar tarafından ise para kazanmak için çıkarılıyor.     Keme mantarının fiyatı 300 ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.Satışlar genel olarak sosyal medya ve whatsapp üzerinden yapılan paylaşımlarla gerçekleştiriliyor.    
Kırşehir'de son yağışların etkisiyle belli başlı bölgelerde çıkan Keme Mantarının kilogramı sosyal medya üzerinde 300-350 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Patates yumrusu görüntüsü ile ön plana çıkan keme mantarı Kırşehir'in belli başlı bölgelerinde çıkıyor ve vatandaşlar işini gücünü bırakarak bu özel mantara ulaşmak için dağ bayır geziyor.

 

 

Kırmızımsı ve soluk renge sahip olan mantar türü Kırşehir'de özellikle 'Irmak Bucağı' olarak adlandırılan bölgede çokça bulunuyor.

 


Halk arasında protein deposu olarak bilinen ve özel hazırlanan şekliyle sofralarda yer alan mantar türü genellikle çayırlık ve otluk alanlarda bulunuyor.

 

 

Son yağışlarla birlikte birçok yerde görülen keme mantarı, bazı vatandaşlar tarafından tüketilmek için bazı vatandaşlar tarafından ise para kazanmak için çıkarılıyor.

 

 

Keme mantarının fiyatı 300 ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.Satışlar genel olarak sosyal medya ve whatsapp üzerinden yapılan paylaşımlarla gerçekleştiriliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.