Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '' Bu da Ailenin Yaptırdığı Gökdelen''

GÜNDEM 11.10.2022 - 21:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '' Bu da Ailenin Yaptırdığı Gökdelen''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK P'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, TÜRKEN Vakfı'nın ABD'deki gökdelen inşaatı önünden seslendi. Kılıçdaroğlu, "Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim... Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır" ifadelerine yer verdi.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜGVA ve Ensar Vakfı’nın kurduğu ve yönetiminde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinden kişilerin olduğu TURKEN Vakfı’na Türkiye’de para aktarıldığını ileri sürmüştü. ABD gezisine devam eden Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim...  Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır” diye seslendi.   "OĞLUNUN KIZINA GÖNDERDİĞİ PARALARLA BU GÖKDELEN YAPILDI" TÜRKEN vakfının Manhattan'daki gökdeleninin önünden seslenen Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Duydum ki birileri senin siyasal rehinen kalsın diye benim yaptığım öneriyi yine kabul etmemiş yan çizmiş. Anayasa ile aileyi korumaktan bahsetmişsin. Eğer bir aile konuşulacaksa konuşulacak yer burası. Senin ailen burada. Burası New York'un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım" ifadelerini kullandı.    KILIÇDAROĞLU TÜRKEN VAKFINI İŞARET ETMİŞTİ CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında yayınladığı videoda, Erdoğan ile ailesi hakkında önemli iddialarda bulunmuştu. "Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Paravan bir vakıf kuruyorlar, başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye'den iki vakıf seçiliyor; öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz; TÜRGEV ve Ensar. Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye…" demişti. Söz konusu vakıfların 20 milyon, 10 milyon dolar şeklinde havaleler yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir TÜRGEV bir Ensar, durmuyorlar para gönderme listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde… 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar ABD'ye" dedi. Kılıçdaroğlu, "Siz bu paraları nereden buldunuz, bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz?" diyen Kılıçdaroğlu, "ABD'ye kaçmaya hazırlananlar, yeni iktidarın sizi orda rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Çok fena yanılıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan yapılan ortak açıklamada para transferi reddedilmeyerek söz konusu bağışlarla yurtdışındaki Türk öğrencilerin desteklendiği belirtilmiş ve Turken Vakfı'nın şeffaf bir kurum olduğunu savunulmuştu. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK P'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, TÜRKEN Vakfı'nın ABD'deki gökdelen inşaatı önünden seslendi. Kılıçdaroğlu, "Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim... Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır" ifadelerine yer verdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜGVA ve Ensar Vakfı’nın kurduğu ve yönetiminde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinden kişilerin olduğu TURKEN Vakfı’na Türkiye’de para aktarıldığını ileri sürmüştü.

ABD gezisine devam eden Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim...  Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır” diye seslendi.

 

"OĞLUNUN KIZINA GÖNDERDİĞİ PARALARLA BU GÖKDELEN YAPILDI"

TÜRKEN vakfının Manhattan'daki gökdeleninin önünden seslenen Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Duydum ki birileri senin siyasal rehinen kalsın diye benim yaptığım öneriyi yine kabul etmemiş yan çizmiş. Anayasa ile aileyi korumaktan bahsetmişsin. Eğer bir aile konuşulacaksa konuşulacak yer burası. Senin ailen burada. Burası New York'un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım" ifadelerini kullandı. 

 

KILIÇDAROĞLU TÜRKEN VAKFINI İŞARET ETMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında yayınladığı videoda, Erdoğan ile ailesi hakkında önemli iddialarda bulunmuştu.

"Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Paravan bir vakıf kuruyorlar, başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye'den iki vakıf seçiliyor; öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz; TÜRGEV ve Ensar. Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye…" demişti.

Söz konusu vakıfların 20 milyon, 10 milyon dolar şeklinde havaleler yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir TÜRGEV bir Ensar, durmuyorlar para gönderme listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde… 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar ABD'ye" dedi. Kılıçdaroğlu, "Siz bu paraları nereden buldunuz, bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz?" diyen Kılıçdaroğlu, "ABD'ye kaçmaya hazırlananlar, yeni iktidarın sizi orda rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Çok fena yanılıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan yapılan ortak açıklamada para transferi reddedilmeyerek söz konusu bağışlarla yurtdışındaki Türk öğrencilerin desteklendiği belirtilmiş ve Turken Vakfı'nın şeffaf bir kurum olduğunu savunulmuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.