Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Doluluk Oranlarını Açıkladı

EĞİTİM 17.08.2022 - 13:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Doluluk Oranlarını Açıkladı

Kaliteli eğitimi güvence altına alması, bölgesinin kalkınmasına öncülük etmesi ve 5 yıl Tam Kurumsal Akreditasyonu ile adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yüzde 101,57 doluluk oranına ulaştı. YKS tercihlerinde önemli bir başarı elde eden üniversitenin lisans programları yüzde 100,05, ön lisans programları ise yüzde 102,77 oranında tercih edildi.

Üniversitesiden yapılan açıklamada,  ''Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın etkin çalışmaları, üniversitemizin öğrenci odaklı ve kaliteli eğitim anlayışı, akademik ve idari anlamdaki başarısı üniversitemizin tercih edilebilirliğinin artmasında önemli bir faktör oldu.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin kaliteli eğitimi garantilemesi, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınması ve bölgesinde giderek parlayan bir yıldız olması, üniversitemizin tercih edilmesindeki başarısını etkili bir şekilde gösterdi. Aynı zamanda üniversitemizdeki bu başarının en önemli nedenlerinden biri de ortaöğretim birincilerinin birincilik kontenjanı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölümlerini tercih etmeleri oldu. Üniversitemizin tercih edilme oranlarına bakıldığında geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 oranında artış gerçekleşti'' denildi.   ULUSAL VE ULUSLARARSI DÜZEYDE REFERANS ALINAN ÜNİVERSİTE  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere hoş geldiniz diyen  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kaliteli eğitim alarak hayata ve mesleklerine en güzel şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin millî ve evrensel değerleri benimseyen, çağın gerektirdiği teknik ve insani becerilere sahip nitelikli insan yetiştiren, kaliteli eğitimi esas alan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz; tarih, kültür ve sanat birikiminden ilham alarak geleceğe yön veren, insan odaklı, girişimci, yenilikçi, üretken, bilime katkı sunan, işbirliğine açık, kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınan ve mensubu olmaktan gurur duyulan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine hoş geldiniz. Hep birlikte mutlu bir eğitim öğretim hayatı geçireceğiniz bu yeni eviniz ikinci ailenizde sizlere sağlık, huzur ve başarı dolu yıllar diliyorum.”
Kaliteli eğitimi güvence altına alması, bölgesinin kalkınmasına öncülük etmesi ve 5 yıl Tam Kurumsal Akreditasyonu ile adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yüzde 101,57 doluluk oranına ulaştı. YKS tercihlerinde önemli bir başarı elde eden üniversitenin lisans programları yüzde 100,05, ön lisans programları ise yüzde 102,77 oranında tercih edildi.

Üniversitesiden yapılan açıklamada,  ''Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın etkin çalışmaları, üniversitemizin öğrenci odaklı ve kaliteli eğitim anlayışı, akademik ve idari anlamdaki başarısı üniversitemizin tercih edilebilirliğinin artmasında önemli bir faktör oldu.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin kaliteli eğitimi garantilemesi, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınması ve bölgesinde giderek parlayan bir yıldız olması, üniversitemizin tercih edilmesindeki başarısını etkili bir şekilde gösterdi. Aynı zamanda üniversitemizdeki bu başarının en önemli nedenlerinden biri de ortaöğretim birincilerinin birincilik kontenjanı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölümlerini tercih etmeleri oldu. Üniversitemizin tercih edilme oranlarına bakıldığında geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 oranında artış gerçekleşti'' denildi.

 

ULUSAL VE ULUSLARARSI DÜZEYDE REFERANS ALINAN ÜNİVERSİTE 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere hoş geldiniz diyen  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kaliteli eğitim alarak hayata ve mesleklerine en güzel şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin millî ve evrensel değerleri benimseyen, çağın gerektirdiği teknik ve insani becerilere sahip nitelikli insan yetiştiren, kaliteli eğitimi esas alan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz; tarih, kültür ve sanat birikiminden ilham alarak geleceğe yön veren, insan odaklı, girişimci, yenilikçi, üretken, bilime katkı sunan, işbirliğine açık, kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınan ve mensubu olmaktan gurur duyulan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine hoş geldiniz. Hep birlikte mutlu bir eğitim öğretim hayatı geçireceğiniz bu yeni eviniz ikinci ailenizde sizlere sağlık, huzur ve başarı dolu yıllar diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.