Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde Nevruz Şöleni

KÜLTÜR 21.03.2022 - 21:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde Nevruz Şöleni

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi coşkulu bir Nevruz Şölenine ev sahipliği yaptı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin öncülüğünde Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından “Nevruz Şöleni” düzenlendi.     Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen şölende ülkelerin kültürlerinin tanıtımıyla birlikte şiirler, şarkılar ve gösteriler yapıldı. İlginin yoğun olduğu şölen öncesi ‘Özbek Pilavı’ ikram edilirken öğrenciler baharın gelişini coşkuyla kutladı.     Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinliklere geçilmeden önce Fuaye alanında ‘Özbek Pilavı’ ikram edildi ve ülkeler kültürlerini tanıttı. Afgan öğrenciler safran çayı, Kırgız öğrenciler bayrak, kalpak ve geleneksel yelek, Moritanyalı öğrenciler moritan çayı ikramı ve kültür tanıtımı, Iraklı öğrenciler Külça ikramı, Somalili öğrenciler Somali Kavası tanıtımı, Kazak öğrenciler Kazak çikolatası tanıtımı ve diğer ülkeler Yemen, Suriye, Fas, Sudanlı öğrenciler ise kendilerine açılan stantlarda ülkelerine ait kültür paylaşımları yaptılar.     Nevruz Şiirinin okunmasıyla devam eden şölende sırasıyla Kafkas Dansları, yöresel dombra çalgısı gösterisi, Türkmenistan dans gösterileri, Afgan şarkıları, Irak Türkmenlerinin dans gösterileri, Tayland şarkıları, Kazakistan dans gösterileri, Afganistan dans gösterileri, yöresel Karabağ şikestesi ve Yanık Kerem dinletisi, İran-Azeri dans gösterileri ve Neşet Doğan türküleriyle bayram şöleni sona erdi.     Neşet Doğan'ın Neşet Ertaş'a ait Bahça Duvarından Aştım ve Niğde Bağları türkülerini seslendirmesi ile birlikte bütün öğrenciler sahneye çıkarak oynadı.        
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi coşkulu bir Nevruz Şölenine ev sahipliği yaptı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin öncülüğünde Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından “Nevruz Şöleni” düzenlendi.

 

 

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen şölende ülkelerin kültürlerinin tanıtımıyla birlikte şiirler, şarkılar ve gösteriler yapıldı. İlginin yoğun olduğu şölen öncesi ‘Özbek Pilavı’ ikram edilirken öğrenciler baharın gelişini coşkuyla kutladı.

 

 

Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinliklere geçilmeden önce Fuaye alanında ‘Özbek Pilavı’ ikram edildi ve ülkeler kültürlerini tanıttı. Afgan öğrenciler safran çayı, Kırgız öğrenciler bayrak, kalpak ve geleneksel yelek, Moritanyalı öğrenciler moritan çayı ikramı ve kültür tanıtımı, Iraklı öğrenciler Külça ikramı, Somalili öğrenciler Somali Kavası tanıtımı, Kazak öğrenciler Kazak çikolatası tanıtımı ve diğer ülkeler Yemen, Suriye, Fas, Sudanlı öğrenciler ise kendilerine açılan stantlarda ülkelerine ait kültür paylaşımları yaptılar.

 

 

Nevruz Şiirinin okunmasıyla devam eden şölende sırasıyla Kafkas Dansları, yöresel dombra çalgısı gösterisi, Türkmenistan dans gösterileri, Afgan şarkıları, Irak Türkmenlerinin dans gösterileri, Tayland şarkıları, Kazakistan dans gösterileri, Afganistan dans gösterileri, yöresel Karabağ şikestesi ve Yanık Kerem dinletisi, İran-Azeri dans gösterileri ve Neşet Doğan türküleriyle bayram şöleni sona erdi.

 

 

Neşet Doğan'ın Neşet Ertaş'a ait Bahça Duvarından Aştım ve Niğde Bağları türkülerini seslendirmesi ile birlikte bütün öğrenciler sahneye çıkarak oynadı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.