Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Kuruldu

ÇOCUK 14.10.2022 - 10:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Kuruldu

Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yönetim kurulu üyeleri ve başkan seçmek için bir araya geldi.Çocuk Meclisi toplantısında söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, asli görevlerinden birisin de geleceğin siyasetçilerinin ve yöneticilerini yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Daha önce Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi kurulması kararlaştırılmıştı.Çocuk meclisi için 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların başvuruları alındı.     Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yönetim kurulunu ve başkanını seçmek için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda bir araya geldi.     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri oluşturularak meclis başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.     Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin her ay toplanarak aldığı kararların Belediye Meclisine görüş olarak bildirileceği öğrenildi.     ''GELECEĞİN SİYASETÇİLERİNİ VE YÖNETİCİLERİNİ DE YETİŞTİRMEK BOYNUMUZUN BORCU'' Çocuk Meclisi toplantısında söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Demokrasiyi, ülkemize ve kentimize nasıl yerleştireceğimizin ön adımlarıydı bunlar.Aslında burada bir seçim yaptık ama çocuklarımıza bu demokrasi kültürünü aşılamak, gelecekte  kamu yönetiminde, sivil toplum örgütlerinde ; devleti ve belediyeyi nasıl yöneteceğimizin alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz.Geleceğin belediye başkanlarını, geleceğin milletvekillerini, demokrasiye inanmış, hukuğa inanmış çocuklarımıza bu kültürü aşılayıp gelecek kuşaklara aktarmak bizim boynumuzun borcu.Bunun yanında; Ahi Evran, Hacı Bektaş,Yunus Emre ve Aşıkpaşa gibi değerlerimizi ve ozanlarımızın kültürünü de çocuklarımıza aktarmak bizim asli görevlerimizin arasında'' şeklinde konuştu.     ''GELECEĞİN SİYASETÇİLERİNİ YETİŞTİREMİYORSAK, LİDER DE DEĞİLİZ YÖNETİCİ DE '' Eğer bir lider, bir yönetici , bir siyasetçi ve bir başkan yeni siyasetçiler yetiştiremiyorsa o yöneticilik ve lierlik vasfına sahip değildir diyen Ekicioğlu ''İnsanların makamlarda sürekli oturma gibi bir şansı yok.O nedenle bizlerin en önemli görevlerinden birisi de geleceğin yöneticilerini, siyasetçilerini ve bürokratlarını yetiştirmektir.Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde alınan kararlar, Belediye Meclisi'ne görüş olarak sunulacak'' sözlerini kaydetti.     Daha sonra Çocuk Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından ödüllendirildi.
Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yönetim kurulu üyeleri ve başkan seçmek için bir araya geldi.Çocuk Meclisi toplantısında söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, asli görevlerinden birisin de geleceğin siyasetçilerinin ve yöneticilerini yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Daha önce Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi kurulması kararlaştırılmıştı.Çocuk meclisi için 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların başvuruları alındı.

 

 

Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yönetim kurulunu ve başkanını seçmek için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda bir araya geldi.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri oluşturularak meclis başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

 

 

Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin her ay toplanarak aldığı kararların Belediye Meclisine görüş olarak bildirileceği öğrenildi.

 

 

''GELECEĞİN SİYASETÇİLERİNİ VE YÖNETİCİLERİNİ DE YETİŞTİRMEK BOYNUMUZUN BORCU''

Çocuk Meclisi toplantısında söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Demokrasiyi, ülkemize ve kentimize nasıl yerleştireceğimizin ön adımlarıydı bunlar.Aslında burada bir seçim yaptık ama çocuklarımıza bu demokrasi kültürünü aşılamak, gelecekte  kamu yönetiminde, sivil toplum örgütlerinde ; devleti ve belediyeyi nasıl yöneteceğimizin alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz.Geleceğin belediye başkanlarını, geleceğin milletvekillerini, demokrasiye inanmış, hukuğa inanmış çocuklarımıza bu kültürü aşılayıp gelecek kuşaklara aktarmak bizim boynumuzun borcu.Bunun yanında; Ahi Evran, Hacı Bektaş,Yunus Emre ve Aşıkpaşa gibi değerlerimizi ve ozanlarımızın kültürünü de çocuklarımıza aktarmak bizim asli görevlerimizin arasında'' şeklinde konuştu.

 

 

''GELECEĞİN SİYASETÇİLERİNİ YETİŞTİREMİYORSAK, LİDER DE DEĞİLİZ YÖNETİCİ DE ''

Eğer bir lider, bir yönetici , bir siyasetçi ve bir başkan yeni siyasetçiler yetiştiremiyorsa o yöneticilik ve lierlik vasfına sahip değildir diyen Ekicioğlu ''İnsanların makamlarda sürekli oturma gibi bir şansı yok.O nedenle bizlerin en önemli görevlerinden birisi de geleceğin yöneticilerini, siyasetçilerini ve bürokratlarını yetiştirmektir.Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde alınan kararlar, Belediye Meclisi'ne görüş olarak sunulacak'' sözlerini kaydetti.

 

 

Daha sonra Çocuk Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından ödüllendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.